defacto_pan
Det finns både gräs och björkpollenFoto: Genrebild/märsta.nu

Många ringer vården om allergier

Vården i Region Stockholm har under veckan fått många samtal om allergier och nästäppa.

marstakalaset_artikel

Pollensäsongen är här och med det även allergierna. 1177 Vårdguiden i Stockholm har fått många frågor om allergier och nästäppa från vuxna. Just nu är det Björkpollen som är den dominerande orsaken till allergierna enligt Pollenkollen.se. Pollenkalendern visar att det även kan förekomma gräspollen under maj, men björk och ek är alltid förekommande under maj. Samtal om barn handlar oftast om feber i kombination med snuva och hosta.

sommar
marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
kontor_thaifong
colorama_april2
sommar_centrum

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar