bovard_sh
Det finns både gräs och björkpollenFoto: Genrebild/märsta.nu

Många ringer vården om allergier

Vården i Region Stockholm har under veckan fått många samtal om allergier och nästäppa.

rosta_sigtuna2

Pollensäsongen är här och med det även allergierna. 1177 Vårdguiden i Stockholm har fått många frågor om allergier och nästäppa från vuxna. Just nu är det Björkpollen som är den dominerande orsaken till allergierna enligt Pollenkollen.se. Pollenkalendern visar att det även kan förekomma gräspollen under maj, men björk och ek är alltid förekommande under maj. Samtal om barn handlar oftast om feber i kombination med snuva och hosta.

v_eu_helsida
happyhomes_2019
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
eu_sap
ica_valsta_choklad

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

mp_eu
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

oppning_helsida
moderaternamaj

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

nationaldag_out
mp_eu_outsider
moderaterna_maj_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
connys
v_eu
colorama_april
ridskola2019_outsider
oppning_outsider
sh_bovard_out
rosta_sigtuna
bonava_maj_outsider
sap_outsider_eu
sh_oppet
nrh