budget_panorama

Många ringer SOS Alarm i onödan

Under nyårsnatten ökar antalet samtal till SOS Alarm: - Samtalen till 112 under nyårsnatten handlar mycket om bråk, bränder, olyckor och incidenter som orsakats av fyrverkerier, säger Sarah Hummerdahl, pressansvarig på SOS Alarm.

centrum_artikel

Många ringer larmnumret 112 i onödan under nyårsnatten. Förra året kom det in nästan 10 500 samtal till SOS Alarm mellan 18 på Nyårsafton och 06 på Nyårsdagen.
– Nyår innebär fest och glädje. Men vi på SOS Alarm ser även firandets baksidor som till stor del beror på ökat alkoholintag och ibland leder till våld och skador. Samtalen till 112 under nyårsnatten handlar mycket om bråk, bränder, olyckor och incidenter som orsakats av fyrverkerier, uppger Sarah Hummerdahl, pressansvarig på SOS Alarm.

En fjärdedel av samtalen ska ringas till andra nummer, som Polisen 114 14, eller Vårdguiden 1177. En hel del samtal är också omdömeslösa.
– Runt en fjärdedel av samtalen till handlar inte om nödsituationer. Man ska inte tveka att ringa SOS Alarm i en nödsituation och hellre ringa en gång för mycket om det händer något. Men det finns också samtal som överhuvudtaget inte bör ringas till 112. I några fall kan det handla om att man har tappat sin plånbok eller inte får tag i en taxi. De samtalen tar tid och resurser från människor i verklig nöd, berättar Hummerdahl.

Förra året kom det mellan nyårskvällen och nyårsdagens morgon in 1204 samtal från Stockholms län. En dubblering jämfört med en vanlig fredagskväll.

helsida
centrum_helsida2020
corner_helsida
landsbygdsdag
personal_sandstrom_helsida
meko_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
kkdk_helsida
sigtuna_vatten_outsider
laddplats_out
outsider
meko_outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider
skanela_event_outsider
speedy_vinter2020_outsider
corner_outsider
ridskola_2020_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
personal_outsider
nrh