defacto_pan
Kristóf Gábor Pampuk ligger bakom namninsamlingen mot flytten av ROS.Foto: Privat

Många protesterar mot flytt av Risk- och räddning

Omkring 1000 personer har skrivit på mot flytten av Risk- och räddning från Rosersberg: - Det är en perfekt miljö för oss, säger initiativtagaren Kristóf Gábor Pampuk till märsta.nu

märsta.nu kunde tidigare rapportera om att Risk och räddningsprogrammet i Rosersberg ska flyttas från sin nuvarande plats till Arlandagymnasiet. Där kommer den i huvudsak att bli en teoretisk kurs som en del av Barn- och fritidsprogrammet.

1000 har skrivit under
En namninsamling har lockat ca 1000 underskrifter. Initiativtagare till den är Kristóf Gábor Pampuk som går i åk2. Han kommer själv inte att drabbas av flytten eftersom den är planerad till 2020. Men han tycker att det är oerhört tråkigt och ett kortsiktigt beslut från kommunen.
– Många som går ROS gör det för att bli brandman, polis eller kanske militär, de som går Barn- och fritid gör det kanske för att bli lärare.

Lär känna framtida arbetskamrater
Kristóf Gábor Pampuk lyfter fram att det idag finns en ömsesidig respekt i sin nuvarande klass mot varandra eftersom man vet att det kanske är en framtida arbetskamrat.
– Om man skulle börja med vår profil just för barn och fritid, skulle det leda till att klasser skulle delas in i grupper beroende intressen. Det skulle leda till försämrad trygghet och samarbete. Det är en extrasak att vi har vår skollokal väldigt nära polisernas, brandmännens och militärens praktikplats. Det är en perfekt miljö för oss eftersom vi får se våra ”hjältar” nästan varje dag.

Många vill byta skola
Enligt Kristóf Gábor Pampuk är det även många som funderar på att byta skola om en flytt blir verklighet till 2020.
– De vill inte gå i en stor skola, så det kanske är en lösning för kommunen på kort sikt men kommer att ha negativa effekter längre fram.

Påverkar inte någon fram till 2020
Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) poängterar att profilen och profilkursen kommer att kvarstå för dem som börjar hösten 2019. De elever som påbörjat utbildningen ht 2018 berörs inte alls av förändringen som träder i kraft 2020.
– I de praktiska momenten blir det ingen förändring för de nuvarande eleverna. Vi har inför starten av barn- och fritidsprogrammet initierat samtal med både Arlanda och Attunda kring upplägg och utförande av de praktiska momenten och vi har även kontakt med den aktör som idag finns i Rosersberg, säger Mattias Askerson.

outsider
sigtunavatten_standard

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

sigtuna_funkis
korpen_jan-feb

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

frisyr_december
icavalsta_julbanner
nrh
banner_trerosor
connys
funkis_2