arlandagk_panorama
Kristóf Gábor Pampuk ligger bakom namninsamlingen mot flytten av ROS.Foto: Privat

Många protesterar mot flytt av Risk- och räddning

Omkring 1000 personer har skrivit på mot flytten av Risk- och räddning från Rosersberg: - Det är en perfekt miljö för oss, säger initiativtagaren Kristóf Gábor Pampuk till märsta.nu

rosta_sigtuna2

märsta.nu kunde tidigare rapportera om att Risk och räddningsprogrammet i Rosersberg ska flyttas från sin nuvarande plats till Arlandagymnasiet. Där kommer den i huvudsak att bli en teoretisk kurs som en del av Barn- och fritidsprogrammet.

1000 har skrivit under
En namninsamling har lockat ca 1000 underskrifter. Initiativtagare till den är Kristóf Gábor Pampuk som går i åk2. Han kommer själv inte att drabbas av flytten eftersom den är planerad till 2020. Men han tycker att det är oerhört tråkigt och ett kortsiktigt beslut från kommunen.
– Många som går ROS gör det för att bli brandman, polis eller kanske militär, de som går Barn- och fritid gör det kanske för att bli lärare.

Lär känna framtida arbetskamrater
Kristóf Gábor Pampuk lyfter fram att det idag finns en ömsesidig respekt i sin nuvarande klass mot varandra eftersom man vet att det kanske är en framtida arbetskamrat.
– Om man skulle börja med vår profil just för barn och fritid, skulle det leda till att klasser skulle delas in i grupper beroende intressen. Det skulle leda till försämrad trygghet och samarbete. Det är en extrasak att vi har vår skollokal väldigt nära polisernas, brandmännens och militärens praktikplats. Det är en perfekt miljö för oss eftersom vi får se våra ”hjältar” nästan varje dag.

Många vill byta skola
Enligt Kristóf Gábor Pampuk är det även många som funderar på att byta skola om en flytt blir verklighet till 2020.
– De vill inte gå i en stor skola, så det kanske är en lösning för kommunen på kort sikt men kommer att ha negativa effekter längre fram.

Påverkar inte någon fram till 2020
Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) poängterar att profilen och profilkursen kommer att kvarstå för dem som börjar hösten 2019. De elever som påbörjat utbildningen ht 2018 berörs inte alls av förändringen som träder i kraft 2020.
– I de praktiska momenten blir det ingen förändring för de nuvarande eleverna. Vi har inför starten av barn- och fritidsprogrammet initierat samtal med både Arlanda och Attunda kring upplägg och utförande av de praktiska momenten och vi har även kontakt med den aktör som idag finns i Rosersberg, säger Mattias Askerson.

nationaldag_helsida
oppning_helsida
mp_eu
nationaldag_helsida
v_eu_helsida
bonava_maj_helsida
eu_sap
rosta_sigtuna2
happyhomes_2019

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

nrh
fme_outsider
sap_outsider_eu
bonava_maj_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
colorama_april
oppning_outsider
nationaldag_out
v_eu
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
mp_eu_outsider
connys
sh_oppet