defacto_panorama_mustasch

Många politiker utsätts för hot och trakasserier

Enligt en ny rapport från Brottsförebyggande rådet är det allt fler politker i länet som utsätts för hot och trakasserier.

På onsdagen släppte Brottsförebyggande rådet en rapport över politikerna situation i hela landet, det rör sig både om riksdag, region/län samt fullmäktige. I Stockholms län var 4000 folk- och förtroendevalda tillfrågade om de upplevt hot, våld och trakasserier. Resultatet är att fyra av tio upplevt det. Hur siffran ser ut på kommunnivå har Brottsförebyggande rådet inte valt att gå ut med då de skulle bli för få svarande på varje nivå.

Utsattheten har ökat sedan 2012 då två av tio uppgav att de utsatts för hot och våld. I hela riket rör det sig om tre av tio politiker, långt ifrån alla polisanmäler dock. Bara en fjärdedel av de som utsatts väljer att polisanmäla den senaste händelsen man varit med om.

I Sigtuna kommun har det tidigare förekommit hot och trakasserier mot bland annat förre kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand, han avgick sedermera innan valet. Flera andra politiker har för märsta.nu uppget att de hotats och trakasserats. Men hotet mot Cengiz-Edstrand var det mest uppmärksammade.

ica_oktober
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

happyhomes_2019
greeknighthelsida

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
centrum_host_helsida

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

agy_oppethus

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

fme_oktober
nrh
colorama_april2
connys
greeknight_outsider
agy_oppethus_outsider