moderaterna_sep2020

Många politiker utsätts för hot och trakasserier

Enligt en ny rapport från Brottsförebyggande rådet är det allt fler politker i länet som utsätts för hot och trakasserier.

På onsdagen släppte Brottsförebyggande rådet en rapport över politikerna situation i hela landet, det rör sig både om riksdag, region/län samt fullmäktige. I Stockholms län var 4000 folk- och förtroendevalda tillfrågade om de upplevt hot, våld och trakasserier. Resultatet är att fyra av tio upplevt det. Hur siffran ser ut på kommunnivå har Brottsförebyggande rådet inte valt att gå ut med då de skulle bli för få svarande på varje nivå.

Utsattheten har ökat sedan 2012 då två av tio uppgav att de utsatts för hot och våld. I hela riket rör det sig om tre av tio politiker, långt ifrån alla polisanmäler dock. Bara en fjärdedel av de som utsatts väljer att polisanmäla den senaste händelsen man varit med om.

I Sigtuna kommun har det tidigare förekommit hot och trakasserier mot bland annat förre kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand, han avgick sedermera innan valet. Flera andra politiker har för märsta.nu uppget att de hotats och trakasserats. Men hotet mot Cengiz-Edstrand var det mest uppmärksammade.

centrum_helsida2020
kcbygg_aug_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

happyhomes_sommar2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

connys_helsida
boisigtuna
swedol_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider