defacto_pan2020

Många politiker utsätts för hot och trakasserier

Enligt en ny rapport från Brottsförebyggande rådet är det allt fler politker i länet som utsätts för hot och trakasserier.

På onsdagen släppte Brottsförebyggande rådet en rapport över politikerna situation i hela landet, det rör sig både om riksdag, region/län samt fullmäktige. I Stockholms län var 4000 folk- och förtroendevalda tillfrågade om de upplevt hot, våld och trakasserier. Resultatet är att fyra av tio upplevt det. Hur siffran ser ut på kommunnivå har Brottsförebyggande rådet inte valt att gå ut med då de skulle bli för få svarande på varje nivå.

Utsattheten har ökat sedan 2012 då två av tio uppgav att de utsatts för hot och våld. I hela riket rör det sig om tre av tio politiker, långt ifrån alla polisanmäler dock. Bara en fjärdedel av de som utsatts väljer att polisanmäla den senaste händelsen man varit med om.

I Sigtuna kommun har det tidigare förekommit hot och trakasserier mot bland annat förre kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand, han avgick sedermera innan valet. Flera andra politiker har för märsta.nu uppget att de hotats och trakasserats. Men hotet mot Cengiz-Edstrand var det mest uppmärksammade.

centrum_helsida2020

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

colorama_jul
happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

nrh
teatergrillen_outsider
connys