defacto_pan2020

Många politiker utsätts för hot och trakasserier

Enligt en ny rapport från Brottsförebyggande rådet är det allt fler politker i länet som utsätts för hot och trakasserier.

centrum_artikel

På onsdagen släppte Brottsförebyggande rådet en rapport över politikerna situation i hela landet, det rör sig både om riksdag, region/län samt fullmäktige. I Stockholms län var 4000 folk- och förtroendevalda tillfrågade om de upplevt hot, våld och trakasserier. Resultatet är att fyra av tio upplevt det. Hur siffran ser ut på kommunnivå har Brottsförebyggande rådet inte valt att gå ut med då de skulle bli för få svarande på varje nivå.

Utsattheten har ökat sedan 2012 då två av tio uppgav att de utsatts för hot och våld. I hela riket rör det sig om tre av tio politiker, långt ifrån alla polisanmäler dock. Bara en fjärdedel av de som utsatts väljer att polisanmäla den senaste händelsen man varit med om.

I Sigtuna kommun har det tidigare förekommit hot och trakasserier mot bland annat förre kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand, han avgick sedermera innan valet. Flera andra politiker har för märsta.nu uppget att de hotats och trakasserats. Men hotet mot Cengiz-Edstrand var det mest uppmärksammade.

aretslarling
connys_helsida
salong_elisabeth_helsida
2020_helsida
sportlov_sigtuna
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
oppning_salongelisabeth_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider