defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Många oroas av brottslighet

Många kommuninvånare är oroliga för brottslighet i kommunen enligt Länsstyrelsens senaste rapport.

centrum_artikel

Länsstyrelsen har genomfört en trygghetsundersökning bland 14000 stockholmare i samtliga kommuner. För Sigtuna kommuns del har 4 av 10 uppgett att de minst en gång om året avstått en aktivitet av oro att utsätts för brott. Hälften är även rädda att utsättas för brott.

De flesta av de tillfrågade är även röda att anhöriga ska utsättas för brott, tio procent har även utsatts för våld eller hot om våld. Vidare så är tilliten till människor i allmänhet och grannarna låg:
– Otryggheten har ökat kontinuerligt under de åtta år som Länsstyrelsen har genomfört medborgarundersökningar, men förändringarna mellan varje undersökningstillfälle är relativt små. Jämfört med undersökningen 2017 har otryggheten ökat något medan andelen som oroar sig för att utsättas för våld eller hot om våld ligger kvar på ungefär samma nivå, säger Gunhild Graseman, analytiker på Länsstyrelsen Stockholm.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
vardcentral_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
connys
nrh
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna