moderater_pan_sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Många nya e-handelsbolag i kommunen

Sigtuna är en av landets hetaste e-handelskommuner enligt finansgruppen Svea.

centrum_artikel

Sigtuna är en av landets hetaste kommuner när det gäller e-handel. Förra året startades 0.5 e-handelsbolag per 1000 invånare i kommunen, rikssnittet är 0,3. Sigtuna klättrar från plats 17 till tio på e-handelsbarometern som Svea lanserat. Åtta av tio kommuner på topp 10-listan är stockholmskommuner, bara Knivsta och Jönköping klämmer sig in emellan. Sigtuna hade 24 nya e-handelsbutiker förra året.
– Som störst på skräddarsydda betalningar i Norden vet vi att pandemin slagit hårt mot många företagare. Men den har också bidragit till att allt fler svenskar handlar på nätet och att nya e-butiker ökat kraftigt. Att många blivit av med jobbet det gångna året kan också vara en anledning till att fler väljer att satsa på e-handel. För den som vill prova att driva eget är det enkelt att starta en nätbutik med säkra betallösningar och smidiga transporter, säger Emma Lindgren, expert på digital konsumtion på Svea Ekonomi.

mp_host_helsida

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

connys_helsida
defacto_helsida
vaccin
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

2020_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020

Ryanair lanserar 23:e linjen från Arlanda

Näringsliv Ryanair som redan lanserat 22 linjer varav två inrikes från Arlanda meddelar att man även ska flyga Arlanda-Skellefteå.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
nrh
vaccin-outsider