moderat_sommar
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Många nöjda med länets sjukvård

I den nationella patientenkäten som Sveriges kommuner och landsting, SKL, gör framgår vilka sjukhus i länet som får höga betyg.

centrum_artikel

Länets bästa sjukhus gällande helhetsintryck är Capio ortopediska, GHP på Löwenströmska, följt av Aleris Sabbatsberg rapporterar Mitt i Stockholm.

144 000 personer i Sverige som har fått specialiserad somatisk vård på sjukhus, som medicinsk och kirurgisk vård, har svarat på enkäten. 5 651 av de svarande finns i Stockholms län. Vården på länets sjukhus och kliniker rankas ofta som över snittet för riket. 84 procent ansåg att de fick tillräck med information om sin behandling medan 91 procent upplevde att bemötanden var positivt från personal.

Bara en av tio anser sig vara missnöjd eller inte fått sina behov tillgodosedda. Förseningar anses vara något som drar ner betyget men samtidigt svarade 6 av 10 arv de informerades om förseningarna. Löwenströmska som många från Sigtuna kommun besöker fick 96,7 procent i helhetsintryck. Capio Ortopediska som var bäst hamnade på 97,7. Av akutsjukhusen fick Danderyd (4 kliniker) 84,9 procent och Karolinska Universitetssjukhuset (9 kliniker) 84,5 procent. Njurmedicinska på Danderyd fick lägst betyg, 79,7.

connys_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
marina_helsida
brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
kaa_sigtuna_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
kaa_outsider
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider