centrum_jul_panorama
Foto: Arkiv

Många minderåriga skadas av fyrverkerier

Trots att det råder 18-årsgräns för fyrverkerier är det oftast minderåriga som råkar illa ut enligt Polisen.

defacto_jul_artikel

Nyår är bara dagar bort, i samband med det kommer fyrverkerier att fyras av. Polisen poängterar att det är 18-årsgräns för att köpa inneha och använda fyrverkerier. Ändå är de flesta som råkar illa ut minderåriga och dessutom påverkade av alkohol.

Inför nyåret informerar polisen om att smällare är förbjudna i Sverige, att fyrverkerier med knall som främsta effekt inte heller får säljas eller användas. Att skjuta iväg en åket eller kasta smällare mot någon annan är ett brott som kan resultera i exempelvis ofredande, misshandel, grov misshandel, att hantera fyrverkeri utan tillstånd är ett brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt kan vara brott mot de lokala ordningsföreskrifterna.

ica_oktober
defacto_jul
greeknighthelsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

julbord_helsida
centrum_jul_helsida
tp_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober
nrh
tp_outsider
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
connys
colorama_april2
greeknight_outsider