centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Många köper bostadsrätter

Bostadsmarknaden i kommunen börjar gå upp igen och en tydlig trend syns på både bostadsrätter och villor.

Det såldes mer bostadsrätter den senaste tremånadersperioden än någon annan period de senaste tre åren. 168 bostadsrätter såldes mellan september-november i år till ett snittpris på 2,1 miljoner. Förra året vid samma tidpunkt var antalet 142 stycken.

På villasidan är prisökningen två procent de senaste tre månaderna. Antalet villor som såldes i kommunen under perioden var 72 stycken till medelpriset 4,4 miljoner kronor. Även i grannkommunerna Bro och Väsby syns ökningar, men i Vallentuna är det en minskning av priserna med fyra procent.

festspec_corona_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_helsida2020
2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

ridskola2020_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

speedy_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh