defacto_pan2020

Många klagar på coronavården

Anmälningar om fel vård vid Coroan strömmar in till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Mitt i Stockholm rapporterar om att många anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg kommun in gällande fel vård inom regionen, det gäller både äldreomsorg och sjukvården. Totalt är det 176 anmälningar i regionsområde Stockholm till IVO. Hälften av klagomålen rör sjukvård samt hälften för socialtjänsten som ifrågasätter om vårdgivaren följt patientsäkerhetslagen.

Man kan även höra av sig till patientnämnden för att klaga, där har det upprättats ett bekavningsområde som benämns ”corona”. Klagomålen skickas sen vidare till vårdgivare som får förklara sig enligt Mitt i Stockholm. Till Patientnämnden har det kommit in 338 ärenden med coronakoppling.

boisigtuna
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider