defacto_pan2020
Foto: märsta.nu

Många inspektioner i länet men bara ett fåtal i kommunen

Länsstyrelsen har gjort nästan 650 inspektioner för att se hur den nya pandemilagen efterföljs men bara ett fåtal av dessa har skett i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om att gymmen i kommunen haft inspektioner för att se hur den nya pandemilagen efterföljs. När märsta.nu var i kontakt med Länsstyrelsen under onsdagen var beskedet att inga fler kontroller skett i kommunen utan det är enbart gymmet som kontrollerats.

Butiker och handel har således inte kontrollerats ännu när det gäller eventuell trängsel. Vid kontroll av gymmen var det fyra inspektioner och ett informationsmöte. En inspektion var utan anmärkning och tre hade avvikelser som åtgärdades med frivillig rättelse. Avvikelserna gällde var att maxantal inte var anslaget för samtliga avgränsade utrymmen. Exempelvis var det ett gym som inte hade lagt ut hur många man får vara i omklädningsrummet.

Samtliga större butiker som märsta.nu besökt de senaste veckorna som bedriver handel har skyltat med hur många personer som får vistas i lokalerna samtidigt. Enligt nya pandemilagen ska varje person ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande.

defacto_helsida
2020_helsida
meko_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider