panorama_centrum
Foto: märsta.nu

Många inspektioner i länet men bara ett fåtal i kommunen

Länsstyrelsen har gjort nästan 650 inspektioner för att se hur den nya pandemilagen efterföljs men bara ett fåtal av dessa har skett i Sigtuna kommun.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att gymmen i kommunen haft inspektioner för att se hur den nya pandemilagen efterföljs. När märsta.nu var i kontakt med Länsstyrelsen under onsdagen var beskedet att inga fler kontroller skett i kommunen utan det är enbart gymmet som kontrollerats.

Butiker och handel har således inte kontrollerats ännu när det gäller eventuell trängsel. Vid kontroll av gymmen var det fyra inspektioner och ett informationsmöte. En inspektion var utan anmärkning och tre hade avvikelser som åtgärdades med frivillig rättelse. Avvikelserna gällde var att maxantal inte var anslaget för samtliga avgränsade utrymmen. Exempelvis var det ett gym som inte hade lagt ut hur många man får vara i omklädningsrummet.

Samtliga större butiker som märsta.nu besökt de senaste veckorna som bedriver handel har skyltat med hur många personer som får vistas i lokalerna samtidigt. Enligt nya pandemilagen ska varje person ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider