defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Många inbrott under årets första månad

Förra året anmäldes rekordfå inbrott i kommunen, men starten på året har varit mörk.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade om inbrottsstatistiken förra året då antalet inbrott är på rekordlåg nivå. Men starten på året har varit mörk, enligt Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist har det skett 17 inbrott inklusive försöken, 12 av dessa har varit fullbordade.
– Läge för hushållen att skärpa vaksamheten. Snart är det februarilov. Be alltid grannarna hålla koll, om du reser bort, uppger Lundqvist i mail till märsta.nu

Bland de spektakulära inbrotten hör ett i Sigtuna där gärningsmän tog sig in i huset medan de boende sov, de stal sedan datorer och nycklar till två bilar innan de åkte iväg med bilarna. Polisen uppger att det förekommer befarade rekningar inför inbrott med att boende som kommer hem och hittar föremål utanför dörrar eller att saker flyttats. Det är ett sätt för gärningsmän att se om någon är hemma eller inte.

januari_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
prima_helsida
speedy_vinter_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

meko_helsida
2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
nrh
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out