defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Många inbrott under årets första månad

Förra året anmäldes rekordfå inbrott i kommunen, men starten på året har varit mörk.

märsta.nu rapporterade om inbrottsstatistiken förra året då antalet inbrott är på rekordlåg nivå. Men starten på året har varit mörk, enligt Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist har det skett 17 inbrott inklusive försöken, 12 av dessa har varit fullbordade.
– Läge för hushållen att skärpa vaksamheten. Snart är det februarilov. Be alltid grannarna hålla koll, om du reser bort, uppger Lundqvist i mail till märsta.nu

Bland de spektakulära inbrotten hör ett i Sigtuna där gärningsmän tog sig in i huset medan de boende sov, de stal sedan datorer och nycklar till två bilar innan de åkte iväg med bilarna. Polisen uppger att det förekommer befarade rekningar inför inbrott med att boende som kommer hem och hittar föremål utanför dörrar eller att saker flyttats. Det är ett sätt för gärningsmän att se om någon är hemma eller inte.

ridskola2020_helsida
marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

centrum_helsida2020
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_corona_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider