defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Många inbrott i kommunen detta år

Antalet inbrott i kommunen de två första månaderna i år har varit högt jämfört med förra året: - 2020 har börjat väldigt illa, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

centrum_artikel

Hela 35 bostadsinbrott inkluderat försök har skett under årets två första månader, att jämföra med förra året då det bara anmäldes nio inbrott varav sju fullbordade. 22 av inbrotten i år har skett i villa/radhus och 13 i lägenheter enligt Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.
-Förra året var ”gynnsamt” om man får uttrycka det så. Totalsiffran för helåret blev 93, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkansföreningen i kommunen.

Redan efter två månader har alltså en tredjedel av förra årets totalsiffra uppmåtts, Lundqvist befarar att förra årets siffra kan dubbleras om trenden håller i sig:
– Vi uppmanar alla hushåll att vara observanta, aktualisera befintlig grannsamverkan, organisera grannsamverkan om den ännu inte finns, samt att skaffa larm. Det är bättre att ha larm och grannsamverkan än att inte ha det. Vi i hjälper gärna till med att starta grannsamverkan.

prima_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
meko_helsida
2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

januari_helsida
speedy_vinter_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan
connys
meko_outsider
nrh