moderaterna_sep2020
Foto: Genrebild/If

Många inbrott i kommunen detta år

Antalet inbrott i kommunen de två första månaderna i år har varit högt jämfört med förra året: - 2020 har börjat väldigt illa, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

centrum_artikel

Hela 35 bostadsinbrott inkluderat försök har skett under årets två första månader, att jämföra med förra året då det bara anmäldes nio inbrott varav sju fullbordade. 22 av inbrotten i år har skett i villa/radhus och 13 i lägenheter enligt Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.
-Förra året var ”gynnsamt” om man får uttrycka det så. Totalsiffran för helåret blev 93, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkansföreningen i kommunen.

Redan efter två månader har alltså en tredjedel av förra årets totalsiffra uppmåtts, Lundqvist befarar att förra årets siffra kan dubbleras om trenden håller i sig:
– Vi uppmanar alla hushåll att vara observanta, aktualisera befintlig grannsamverkan, organisera grannsamverkan om den ännu inte finns, samt att skaffa larm. Det är bättre att ha larm och grannsamverkan än att inte ha det. Vi i hjälper gärna till med att starta grannsamverkan.

helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
2020_helsida
corner_helsida
personal_sandstrom_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
skanela_event_helsida
skanela_event_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
corner_outsider
kkdk_outsider
swedol_outsider
budget_outsider
personal_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
laddplats_out