defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Många inbrott i kommunen detta år

Antalet inbrott i kommunen de två första månaderna i år har varit högt jämfört med förra året: - 2020 har börjat väldigt illa, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

centrum_artikel

Hela 35 bostadsinbrott inkluderat försök har skett under årets två första månader, att jämföra med förra året då det bara anmäldes nio inbrott varav sju fullbordade. 22 av inbrotten i år har skett i villa/radhus och 13 i lägenheter enligt Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.
-Förra året var ”gynnsamt” om man får uttrycka det så. Totalsiffran för helåret blev 93, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkansföreningen i kommunen.

Redan efter två månader har alltså en tredjedel av förra årets totalsiffra uppmåtts, Lundqvist befarar att förra årets siffra kan dubbleras om trenden håller i sig:
– Vi uppmanar alla hushåll att vara observanta, aktualisera befintlig grannsamverkan, organisera grannsamverkan om den ännu inte finns, samt att skaffa larm. Det är bättre att ha larm och grannsamverkan än att inte ha det. Vi i hjälper gärna till med att starta grannsamverkan.

2020_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

dackskiftarna_helsida
defacto_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh