moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Många har hittat ut

Nyligen lanserade Svenska Orienteringsförbundet konceptet Hitta ut i Sigtuna tillsammans med lokala aktörer.

Hitta ut som Svenska orienteringsförbundet driver tillsammans med den lokala orienteringsklubben Sigtuna OK har kommit till Sigtuna. Syftet är att få människor att besöka olika checkpoints i naturen runt om i kommunen. Hittills har 329 deltagare hittat ut men 4315 kommuninvånare har registrerat sig för att Hitta ut. Vid senaste kontrollen hade kommuninvånare vandrat 8630 kilometer i cirka 3220 timmar.

Hitta ut finns som karta både i App, pdf eller papper. Checkpoints finns än så länge endast i Märsta och Sigtuna men det kan släppas nya allt eftersom. Man kan också vinna priser av olika slag då Hitta ut har utlottningar. Lokala företag som Wenngarn, Steninge Slottsby och Destination Sigtuna är med bland Hitta uts partners.

Här hittar du mer om Hitta ut

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

connys_helsida

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider