moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Många ensamkommande till kommunen

Sigtuna kommun har fått ta emot många ensamkommande barn från kriget i Ukraina: - De är ledsna, rädda för mörker och ljud, saknar sin familj, sina vänner, sin trygghet. Det är vad vi ser, säger Catarina Odenberg, socialchef i Sigtuna kommun, till SVT Nyheter.

Sigtuna kommun får ta emot en stor andel av de ensamkommande flyktingbarnen som just nu kommer till Sverige eftersom både Migrationsverket och Arlanda ligger i kommunen. En av de största utmaningarna är att ordna jourhem åt barnen rapporterar SVT Nyheter. Jourhem innebär hem med en familj som kan ansvara för barnet. Sigtuna kommun vädjar öven till kommuninvånare att ta emot ensamkommande under en begränsad tid. Det är i nuläget inte brist på jourhem men det kan bli det inom kort enligt Catarina Odenberg.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
marina_outsider