sommar
Många barn i kommunen har problem med fetma enligt Stockholms läns landsting.Foto: Genrebild

Många barn har problem med fetma

Sigtuna kommuns fyraåringar är "tjockast" i länet, nästan var femte fyraåring har problem med fetma.

marstakalaset_artikel

Stockholms läns landsting har undersökt fetma hos barn födda 2012 i länets kommuner rapporterar tidningen Mitt i. Skillnaderna är stora mellan fyraåringarna beroende på vart man bor, exemplevis var det bara fyra procent av fyraåringarna i Vaxholm som hade problem med fetma men hela 17,8 i Sigtuna kommun som är värst i länet. Dock finns det ett bortfall för bland annat Sigtuna kommun över 20 procent vilket gör resultatet mindre pålitligt.

Sigtuna, Botkyrka och Södertälje är värst i länet med sina siffror över 15 procent. Upplands-Bro hade ca 12 procent, Upplands-Väsby 8,6 procent. Bäst i Norrort är Sollentuna med 7,1 procent.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

ica_valsta_choklad
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sommar
sommar_centrum
sigtunavatten_standard

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

defacto_helsida
kontor_thaifong
colorama_april2
sportfiske_sommar
connys
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider