arlandagk_panorama
Många barn i kommunen har problem med fetma enligt Stockholms läns landsting.Foto: Genrebild

Många barn har problem med fetma

Sigtuna kommuns fyraåringar är "tjockast" i länet, nästan var femte fyraåring har problem med fetma.

centrum_pask

Stockholms läns landsting har undersökt fetma hos barn födda 2012 i länets kommuner rapporterar tidningen Mitt i. Skillnaderna är stora mellan fyraåringarna beroende på vart man bor, exemplevis var det bara fyra procent av fyraåringarna i Vaxholm som hade problem med fetma men hela 17,8 i Sigtuna kommun som är värst i länet. Dock finns det ett bortfall för bland annat Sigtuna kommun över 20 procent vilket gör resultatet mindre pålitligt.

Sigtuna, Botkyrka och Södertälje är värst i länet med sina siffror över 15 procent. Upplands-Bro hade ca 12 procent, Upplands-Väsby 8,6 procent. Bäst i Norrort är Sollentuna med 7,1 procent.

ica_pask
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

colorama_april2
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

valsta_utveckling

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

centrum_pask_helsida
defacto_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

logistik_utbildning

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

happyhomes_2019

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

ridskola2019_outsider
bonava_outsider
colorama_april
fme_outsider
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider
sh_oppet