aftenbil_helsida
Många på landsbygden tar chansen att återvinna Foto: Sigtuna Vatten & Renhållning

Många återvinner när returstationen kommer

Sigtuna Vatten & Renhållnings återvinningshelger har varit en succé ute på landsbygden och sista chansen att lämna in avfall är nu i helgen.

centrum_artikel

Genom Återvinningshelger kommer en returstation ut till kommuninvånaren utanför Märsta. Vid åtta tillfällen på våren och hösten har en mobil station kommit ut med container och returbil. Där kan de boende lämna av sitt avfall utan att behöva ta det till Brista
– Vi är ute med en mobil Återvinningscentral för att ge våra invånare som har längst avstånd till vår stationära Återvinningscentral/Brista, så bra service som det går, säger Maria Vikström Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Sigtuna kommun har som EKO-kommun även nolltolerans mot farligt avfall i hushållen och genom återvinningshelgerna har man kunnat ta emot elavfall, farligt avfall, kemikalier, batterier och torktumlare bland annat. Även metaller som inte ska brännas hanterar tar man emot.

Sista helgen är nu 20-21 oktober vid Prästängarna, då har man också återbruk av skor, kläder och väskor med mera.
– Allt som återbrukas är en stor vinst för vår miljö och i Sigtuna så skapas även arbetstillfällen i egna verksamheter, berättar Maria Vikström Nordmark.

2020_helsida
defacto_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

helsida_var2021

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

vardcentral_helsida
ungsatsning
centrum_helsida2020

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

connys_helsida
mp-helsida
brobygget_night
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

brobygget_day
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
vardcentral_outsider
swedol_outsider
rentawreck_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_day_out
ungsatsning-outsider
aftenbil_outsider
brobygget_night_out
mp-outsider