centrum_jul_panorama
Många på landsbygden tar chansen att återvinna Foto: Sigtuna Vatten & Renhållning

Många återvinner när returstationen kommer

Sigtuna Vatten & Renhållnings återvinningshelger har varit en succé ute på landsbygden och sista chansen att lämna in avfall är nu i helgen.

defacto_jul_artikel

Genom Återvinningshelger kommer en returstation ut till kommuninvånaren utanför Märsta. Vid åtta tillfällen på våren och hösten har en mobil station kommit ut med container och returbil. Där kan de boende lämna av sitt avfall utan att behöva ta det till Brista
– Vi är ute med en mobil Återvinningscentral för att ge våra invånare som har längst avstånd till vår stationära Återvinningscentral/Brista, så bra service som det går, säger Maria Vikström Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Sigtuna kommun har som EKO-kommun även nolltolerans mot farligt avfall i hushållen och genom återvinningshelgerna har man kunnat ta emot elavfall, farligt avfall, kemikalier, batterier och torktumlare bland annat. Även metaller som inte ska brännas hanterar tar man emot.

Sista helgen är nu 20-21 oktober vid Prästängarna, då har man också återbruk av skor, kläder och väskor med mera.
– Allt som återbrukas är en stor vinst för vår miljö och i Sigtuna så skapas även arbetstillfällen i egna verksamheter, berättar Maria Vikström Nordmark.

defacto_jul
fme_oktober
julbord_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

centrum_jul_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

sigtunavatten_standard

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
tp_helsida
greeknighthelsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_outsider
nrh
greeknight_outsider
julbord
tp_outsider
connys