budget_panorama
Många på landsbygden tar chansen att återvinna Foto: Sigtuna Vatten & Renhållning

Många återvinner när returstationen kommer

Sigtuna Vatten & Renhållnings återvinningshelger har varit en succé ute på landsbygden och sista chansen att lämna in avfall är nu i helgen.

fraga_liberalerna

Genom Återvinningshelger kommer en returstation ut till kommuninvånaren utanför Märsta. Vid åtta tillfällen på våren och hösten har en mobil station kommit ut med container och returbil. Där kan de boende lämna av sitt avfall utan att behöva ta det till Brista
– Vi är ute med en mobil Återvinningscentral för att ge våra invånare som har längst avstånd till vår stationära Återvinningscentral/Brista, så bra service som det går, säger Maria Vikström Nordmark, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Sigtuna kommun har som EKO-kommun även nolltolerans mot farligt avfall i hushållen och genom återvinningshelgerna har man kunnat ta emot elavfall, farligt avfall, kemikalier, batterier och torktumlare bland annat. Även metaller som inte ska brännas hanterar tar man emot.

Sista helgen är nu 20-21 oktober vid Prästängarna, då har man också återbruk av skor, kläder och väskor med mera.
– Allt som återbrukas är en stor vinst för vår miljö och i Sigtuna så skapas även arbetstillfällen i egna verksamheter, berättar Maria Vikström Nordmark.

connys_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
helsida
budget_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider