center_pan21
Foto: Genrebild

Många arbetar fortfarande hemifrån

Sista semesterveckan var lugn för arbetsplatserna och det är fortfarande många som inte arbetar fysiskt på plats.

Googles data för rörelsemönster i kommunen visar att arbetsplatserna fortfarande ligger långt under det så kallade baslinjevärdet, som är det normala tillståndet före pandemin. Till och med torsdagen var det fortfarande fyra av tio som arbetade hemma istället för fysiskt på plats. Nu när semestern är över och allt fler börjar återgå till normalt läge väntas siffran successivt gå upp.

Även i kollektivtrafiken var det lugnare förra veckan, där är resandet via Märsta station 44 procent under det normala. Shopping och nöje börjar återhämta sig och är nio procent under det normala medan matbutiker och apotek är över det normala innan pandemin.

helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
andersojag

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

connys_helsida
bostad_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
eldsjal-helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
mp-outsider
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
eldsjal-outsider
connys
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider