panorama_centrum
Foto: Genrebild

Många arbetar fortfarande hemifrån

Sista semesterveckan var lugn för arbetsplatserna och det är fortfarande många som inte arbetar fysiskt på plats.

Googles data för rörelsemönster i kommunen visar att arbetsplatserna fortfarande ligger långt under det så kallade baslinjevärdet, som är det normala tillståndet före pandemin. Till och med torsdagen var det fortfarande fyra av tio som arbetade hemma istället för fysiskt på plats. Nu när semestern är över och allt fler börjar återgå till normalt läge väntas siffran successivt gå upp.

Även i kollektivtrafiken var det lugnare förra veckan, där är resandet via Märsta station 44 procent under det normala. Shopping och nöje börjar återhämta sig och är nio procent under det normala medan matbutiker och apotek är över det normala innan pandemin.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
marina_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider