arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Swedavia

Man stal hudkräm för 50 000 kronor

En man greps i en taxfreebutik på Arlanda efter att ha stulit hudkräm för mer än 50 000 kronor under söndagskvällen.

centrum_pask

Aftonbladet rapporterar att mannen togs på bar gärning vid 18-tiden i en av Arlandas taxfreebutiker. Mannen var ute efter en speciell hudkräm och plockade på sig ett stort antal till ett värde av 50 000 kronor.
– Det handlar om en hudkräm av ett speciellt märke som är väldigt dyr. Han var ute efter den specifikt, säger Darko Ali, stationsbefäl vid gränspolisen på Arlanda flygplats, till tidningen.

Mannen anhölls av åklagaren vid 22-tiden, han hade en biljett till Belgrad i Serbien. Enligt Darko Ali blir det svårt för mannen att neka då han togs på bar gärning samt att stölderna finns på övervakningsfilm.

Taxfreestölder är ganska vanligt på Arlanda, den aktuella stölden till värdet av 50 000 kronor är inte heller så stor i sammanhanget:
– 50 000 kronor är inte så mycket i sammanhanget. Oftast har de med sig väskor som de fyller och då kan det handla om varor för mer än 100 000 kronor. Det finns organiserad brottslighet där människor åker runt i Europa och försörjer sig på att stjäla i taxfreen, säger Darko Ali.

fme_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

bonava_helsida
centrum_pask_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

happyhomes_2019
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

colorama_april2
defacto_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

colorama_april
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
bonava_outsider
valsta_utveckling_2