stationshusen
Foto: Jamshid Jamshidi

Man som köade till P-automat lappades-Nu upphävs boten

En man som fick P-bot medan han köade till parkeringsautomaten får den undanröjd av Svea Hovrätt.

centrum_artikel

Attunda tingsrätt gick på Sigtuna kommuns linje gällande att lappa en bil vars ägare varit och försökt köpa biljett. Det dröjde dock sex minuter med att köpa biljett något som mannen förklarade med att det var kö samt att han går långsamt. Han hade dessutom problem med sina kontokort vilket fördröjde köpet, rapporterar Dagens Juridik.

En kontrollavgift får inte tas ut om det med hänsyn till omständigheterna samband med olovlig parkering skulle framstå som uppenbart oskäligt. Sådana omständigheter kan vara situationer som man inte kan påverka själv. Kö till P-automaten är inte att anse som en sådan omständighet enligt tingsrätten och man menade också på att mannen kunde betala via telefon.

Mannen överklagade domen till Svea hovrätt enligt Dagens Juridik. Där får Attunda tingsrätt bakläxa. Mannen har köpt biljett så fort han haft möjlighet till det och möjligheten att köpa via telefon har inte haft någon betydelse eftersom mannens telefon inte haft en sådan funktion.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
meko_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys