center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi

Man som köade till P-automat lappades-Nu upphävs boten

En man som fick P-bot medan han köade till parkeringsautomaten får den undanröjd av Svea Hovrätt.

Attunda tingsrätt gick på Sigtuna kommuns linje gällande att lappa en bil vars ägare varit och försökt köpa biljett. Det dröjde dock sex minuter med att köpa biljett något som mannen förklarade med att det var kö samt att han går långsamt. Han hade dessutom problem med sina kontokort vilket fördröjde köpet, rapporterar Dagens Juridik.

En kontrollavgift får inte tas ut om det med hänsyn till omständigheterna samband med olovlig parkering skulle framstå som uppenbart oskäligt. Sådana omständigheter kan vara situationer som man inte kan påverka själv. Kö till P-automaten är inte att anse som en sådan omständighet enligt tingsrätten och man menade också på att mannen kunde betala via telefon.

Mannen överklagade domen till Svea hovrätt enligt Dagens Juridik. Där får Attunda tingsrätt bakläxa. Mannen har köpt biljett så fort han haft möjlighet till det och möjligheten att köpa via telefon har inte haft någon betydelse eftersom mannens telefon inte haft en sådan funktion.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
andersojag
mp_host_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
eldsjal-helsida
bostad_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider
nrh
bostad_outsider
eldsjal-outsider
centrum_sommar_out