sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Man rånad och misshandlad-Fick käken avslagen

En man attackerades i centrala Märsta natten mot söndag 17:e juni. Han fick käken avslagen

marstakalaset_artikel

Natten mot söndag attackerades en man i centrala Märsta av flera maskerade personer, de slog av honom käken och han tappade flera tänder samt blev av med mobilen. Mannen lyckades sen ta sig till ett flerbostadshus några hundra meter bort där en kvinna larmade polisen.

Enligt uppgift till märsta.nu var mannen helt blodig i ansiktet och hade flera tänder utslagna, han hade även svårt att prata eftersom käken var avslagen. Mannen kunde dock uppge för polisen att flera maskerade personer slagit honom i ansiktet vid en parkeringsplats. de tog därefter hans mobiltelefon. Polis har upprättat en anmälan om rån alternativt grov misshandel och stöld. Det finns inga misstänkta för brottet just nu.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

kontor_thaifong

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

defacto_helsida
miljopris_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

marstakalas_helsida

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider
miljopris_outsider
connys