sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Man rånad och misshandlad-Fick käken avslagen

En man attackerades i centrala Märsta natten mot söndag 17:e juni. Han fick käken avslagen

Natten mot söndag attackerades en man i centrala Märsta av flera maskerade personer, de slog av honom käken och han tappade flera tänder samt blev av med mobilen. Mannen lyckades sen ta sig till ett flerbostadshus några hundra meter bort där en kvinna larmade polisen.

Enligt uppgift till märsta.nu var mannen helt blodig i ansiktet och hade flera tänder utslagna, han hade även svårt att prata eftersom käken var avslagen. Mannen kunde dock uppge för polisen att flera maskerade personer slagit honom i ansiktet vid en parkeringsplats. de tog därefter hans mobiltelefon. Polis har upprättat en anmälan om rån alternativt grov misshandel och stöld. Det finns inga misstänkta för brottet just nu.

sigtunavatten_standard
sommar_centrum
sommar
sbrf_helsida
colorama_april2

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

ica_valsta_choklad

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

happyhomes_2019

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

fme_helsida

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

logistik_sigtuna

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

fme_outsider
sbrf_outsider
defacto_outsider
nrh
connys
colorama_april
sportfiske_sommar