centrum_panorama2020

Man mördades i Märsta

Den man som i februari hittades död i Forsby utanför Odensala hade skjutits i en lägenhet i Märsta.

Åtal har väckts mot två män för mord av en man som senare hittades i Forsby utanför Odensala. Två andra åtalas också för bland annat skyddande av brottsling.

Enligt åtalet sköts mannen i en lägenhet i Valsta 20:e februari med två skott. Därefter flyttades kroppen till Forsby där brandkår först larmades till en brand i en rishög, i rishögen låg sedan den döde mannen. Totalt är det fem personer som åtalas.
– Alla fem åtalas för att ha haft att göra med själva mordet eller med efterförloppet, säger kammaråklagare Anne Sjöblom till SVT Uppsala.

Utredningen har pågått sedan kroppen hittades men först i höstas kunde polisen gripa två av de nu som åtalats för mord. När mannen sköts så ytterligare fanns två personer i lägenheter, en av dessa en 15-årig flicka som åtalas för skyddande av brottsling. Efter skotten försökte de lappa ihop skotthål i lägenheten enligt åtalet.

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

marina_helsida
festspec_corona_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

2020_helsida
centrum_helsida2020

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_helsida
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
speedy_outsider
marina_outsider