defacto_pan2020

Man mördades i Märsta

Den man som i februari hittades död i Forsby utanför Odensala hade skjutits i en lägenhet i Märsta.

centrum_artikel

Åtal har väckts mot två män för mord av en man som senare hittades i Forsby utanför Odensala. Två andra åtalas också för bland annat skyddande av brottsling.

Enligt åtalet sköts mannen i en lägenhet i Valsta 20:e februari med två skott. Därefter flyttades kroppen till Forsby där brandkår först larmades till en brand i en rishög, i rishögen låg sedan den döde mannen. Totalt är det fem personer som åtalas.
– Alla fem åtalas för att ha haft att göra med själva mordet eller med efterförloppet, säger kammaråklagare Anne Sjöblom till SVT Uppsala.

Utredningen har pågått sedan kroppen hittades men först i höstas kunde polisen gripa två av de nu som åtalats för mord. När mannen sköts så ytterligare fanns två personer i lägenheter, en av dessa en 15-årig flicka som åtalas för skyddande av brottsling. Efter skotten försökte de lappa ihop skotthål i lägenheten enligt åtalet.

connys_helsida
speedy_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

happyhomes_2019

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

teatergrillen_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

centrum_helsida2020
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

speedy_outsider
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
nrh