sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Man gripen för grov misshandel

En man greps vid 23.30-tiden för en grov misshandel i Märsta.

Vid kvart över elva på lördagskvällen kallads polis till en bostad i Märsta med anledning av ett bråk. Det ska enligt polisen röra sig om ett bråk i en familj. En person ska ha skadats av ett vasst föremål och den som misstänks för brottet greps direkt av patrullen som kom till bostaden. Enligt uppgift till märsta.nu ska någon form av tillhygge använts men polisen vill i nuläget med anledning av förundersökningen inte uttala sig om vad som använts. Målsägande var inte allvarligt skadad men i behov av sjukvård.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
sbrf_helsida
fme_helsida
colorama_april2

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sommar_centrum

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

logistik_sigtuna

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_2019

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sigtunavatten_standard

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

colorama_april
fme_outsider
sportfiske_sommar
nrh
connys
sbrf_outsider
defacto_outsider