moderaterna_tack
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man döms för människosmuggling

En man i 43-årsåldern döms för att ha smugglat in en kvinna och hennes ettåriga barn in i landet via Arlanda.

På morgonen 13:e december kontrollerades tre personer i tullen på Arlanda. Mannen greps i samband med det misstänkt för att ha försökt smuggla in kvinnan och hennes barn. Mannen är medborgare i Nigeria men sa sig bo i Italien rapporterar Metro. Mannen berättade att han träffade en person på en resebyrå i Italien som frågade om han kunde hjälpa hans fru och barnet tull Sverige i utbyte mot en biljett.

Dagen efter flög han till Sverige och han döms nu till tre månaders fängelse. Rätten tror inte på mannens historia och han döms mot sitt nekande. Kvinnan berättade att hon gav sina riktiga pass till 43-åringen och bad honom förstöra handlingarna. Hon kom i kontakt med mannen via sin make. Direkt vid landning sökte kvinnan asyl i Sverige.

hostfest_centrum
happy_homes_juli
defacto_banner_sep
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

defacto_host2018

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

outsider
komvuxq3_4
objekt3
objekt4
skanela_matcher18-19
objekt2
sportfiske_banner
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
connys