moderaterna_feb
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man döms för människosmuggling

En man i 43-årsåldern döms för att ha smugglat in en kvinna och hennes ettåriga barn in i landet via Arlanda.

På morgonen 13:e december kontrollerades tre personer i tullen på Arlanda. Mannen greps i samband med det misstänkt för att ha försökt smuggla in kvinnan och hennes barn. Mannen är medborgare i Nigeria men sa sig bo i Italien rapporterar Metro. Mannen berättade att han träffade en person på en resebyrå i Italien som frågade om han kunde hjälpa hans fru och barnet tull Sverige i utbyte mot en biljett.

Dagen efter flög han till Sverige och han döms nu till tre månaders fängelse. Rätten tror inte på mannens historia och han döms mot sitt nekande. Kvinnan berättade att hon gav sina riktiga pass till 43-åringen och bad honom förstöra handlingarna. Hon kom i kontakt med mannen via sin make. Direkt vid landning sökte kvinnan asyl i Sverige.

pedagog2018

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

februari
foretagarlunch

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

sigtuna_bygglov

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

forskontor
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

Festspecialisten – Standard
vuxentutbildning
objekt4
standard
objekt3
outsider_defacto
nfc_vinter
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
standard_ridskola
objekt2
sangensemble
standard_start
sigtunavatten_standard