midsommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man döms för människosmuggling

En man i 43-årsåldern döms för att ha smugglat in en kvinna och hennes ettåriga barn in i landet via Arlanda.

På morgonen 13:e december kontrollerades tre personer i tullen på Arlanda. Mannen greps i samband med det misstänkt för att ha försökt smuggla in kvinnan och hennes barn. Mannen är medborgare i Nigeria men sa sig bo i Italien rapporterar Metro. Mannen berättade att han träffade en person på en resebyrå i Italien som frågade om han kunde hjälpa hans fru och barnet tull Sverige i utbyte mot en biljett.

Dagen efter flög han till Sverige och han döms nu till tre månaders fängelse. Rätten tror inte på mannens historia och han döms mot sitt nekande. Kvinnan berättade att hon gav sina riktiga pass till 43-åringen och bad honom förstöra handlingarna. Hon kom i kontakt med mannen via sin make. Direkt vid landning sökte kvinnan asyl i Sverige.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

februari
sap_valet2018
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
varen2018
vuxenutbildning2

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

sigtunavatten_standard
standard_ridskola
vuxentutbildning
veterankraft_standard
objekt2
objekt4
objekt3
forskontor
nfc_vinter
outsider_defacto
outsider_moderat
connys
sap_outsider
val2018
Norra Redovisningshuset