julbanner
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man döms för människosmuggling

En man i 43-årsåldern döms för att ha smugglat in en kvinna och hennes ettåriga barn in i landet via Arlanda.

På morgonen 13:e december kontrollerades tre personer i tullen på Arlanda. Mannen greps i samband med det misstänkt för att ha försökt smuggla in kvinnan och hennes barn. Mannen är medborgare i Nigeria men sa sig bo i Italien rapporterar Metro. Mannen berättade att han träffade en person på en resebyrå i Italien som frågade om han kunde hjälpa hans fru och barnet tull Sverige i utbyte mot en biljett.

Dagen efter flög han till Sverige och han döms nu till tre månaders fängelse. Rätten tror inte på mannens historia och han döms mot sitt nekande. Kvinnan berättade att hon gav sina riktiga pass till 43-åringen och bad honom förstöra handlingarna. Hon kom i kontakt med mannen via sin make. Direkt vid landning sökte kvinnan asyl i Sverige.

EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

fme_jul
defacto_host2018
icavalsta_julbanner
julbanner2
sportfiskebanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

sigtuna_funkis
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

happy_homes_juli
lager_bilnet
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

objekt4
nrh_lania
funkis_2
vanster_jul
komvuxq3_4
outsider
sigtunavatten_standard
colorama_vinter
connys
objekt2
objekt3