januari
Mannen greps under tumultartade former i mellandagarna 2017Foto: MMS-Bild

Man döms för tumult på Sätuna

En märstabo som greps under uppmärksammade former i mellandagarna 2017 för drograttfylleri döms nu för flera brott.

centrum_artikel

Under uppmärksammade former larmade allmänhet polis efter att man ingripit mot befarad rattfylleri på Stationsgatan. Mannen krockade med en bil och sprang sen från platsen men allmängeten stoppade honom. Nu har han dömts för flera brott, bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri och våldsamt motstånd.

I rätten uppgav mannen att han tagit kokain och druckit alkohol, han sa att han var i psykos. Men eftersom mannen tidigare uppgett att han tagit narkotika och ruset därmed är självförvållat så ska han dömas för gärningarna rattfylleri och våldsamt motstånd. Mannen hävdade att han inte visste vad han gjorde på grund av psykosen.

Han är sedan tidigare dömd till fyra månaders fängelse för misshandel, den nya domen på 14 dagars fängelse ska läggas till på den tidigare domen.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
januari_helsida
2020_helsida
prima_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

connys_helsida
ridskola2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

defacto_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

meko_helsida
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
connys
prima_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider