defacto_pan2020
Mannen greps under tumultartade former i mellandagarna 2017Foto: MMS-Bild

Man döms för tumult på Sätuna

En märstabo som greps under uppmärksammade former i mellandagarna 2017 för drograttfylleri döms nu för flera brott.

centrum_artikel

Under uppmärksammade former larmade allmänhet polis efter att man ingripit mot befarad rattfylleri på Stationsgatan. Mannen krockade med en bil och sprang sen från platsen men allmängeten stoppade honom. Nu har han dömts för flera brott, bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri och våldsamt motstånd.

I rätten uppgav mannen att han tagit kokain och druckit alkohol, han sa att han var i psykos. Men eftersom mannen tidigare uppgett att han tagit narkotika och ruset därmed är självförvållat så ska han dömas för gärningarna rattfylleri och våldsamt motstånd. Mannen hävdade att han inte visste vad han gjorde på grund av psykosen.

Han är sedan tidigare dömd till fyra månaders fängelse för misshandel, den nya domen på 14 dagars fängelse ska läggas till på den tidigare domen.

kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
marina_helsida
studenten2020_helsida
defacto_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

connys_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
nrh
swedol_outsider