moderaterna_panorama
Mannen greps under tumultartade former i mellandagarna 2017Foto: MMS-Bild

Man döms för tumult på Sätuna

En märstabo som greps under uppmärksammade former i mellandagarna 2017 för drograttfylleri döms nu för flera brott.

Under uppmärksammade former larmade allmänhet polis efter att man ingripit mot befarad rattfylleri på Stationsgatan. Mannen krockade med en bil och sprang sen från platsen men allmängeten stoppade honom. Nu har han dömts för flera brott, bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri och våldsamt motstånd.

I rätten uppgav mannen att han tagit kokain och druckit alkohol, han sa att han var i psykos. Men eftersom mannen tidigare uppgett att han tagit narkotika och ruset därmed är självförvållat så ska han dömas för gärningarna rattfylleri och våldsamt motstånd. Mannen hävdade att han inte visste vad han gjorde på grund av psykosen.

Han är sedan tidigare dömd till fyra månaders fängelse för misshandel, den nya domen på 14 dagars fängelse ska läggas till på den tidigare domen.

valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

mp_helsida_april
2020_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Nyheter Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Nyheter Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider