defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man döms för misshandle av ex-fru

En man i 70-årsåldern döms för misshandel sedan han slagit en kvinna tidigare i år.

sportlov_centrum

I början av januari som mannen i 70-årsåldern slog sin tidigare hustru i en bostad i Märsta. Kvinnan fick motta flera slag med knuten näve och mannen tog även strypgrepp på henne, mannen hotade också att döda henne.

Polispatrull kom till hemmet och kunde där konstatera att det var rörigt i bostaden, tv:n låg på golvet. Kvinnan fotograferades för att skadorna skulle dokumenteras. Mannen greps och har suttit häktad sedan dess. Nu döms han till fängelse i tre månader för misshandel och han sk även betala ett skadestånd på ca 11 000 kronor.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

sangensemble
korpen_jan-feb

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

defacto_helsida
sportlov2019
ridskola_2019_helsida
banner_trerosor

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

connys

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

extravaganza_outsider
nrh
ridskola2019_outsider