defacto_pan2020
Mannen greps av skyddsvakt innan polis anlände.Foto: MMS-Bild

Man döms för knivattack på pendeltåg

Den man som i vintras greps för att ha knivhuggit två män på ett pendeltåg strax före Arlanda döms till fyra års fängelse.

centrum_artikel

Det var i vintras som en man under uppmärksammade former knivhögg två personer på ett pendeltåg mellan Knivsta och Arlanda. Mannen greps vid ankomst till Arlanda central. De två knivhuggna ådrog sig livshotande skador. Bakgrunden var till händelsen var att de tre var bekanta med varandra och hade stulit cyklar i Uppsals som de sedan skulle sälja, de blev oense om hur pengarna skulle fördelas varpå dispyt uppstod. I samband med det så knivhögg gärningsmannen de två vännerna.

Gärningsmannen är 24 år gammal och folkbokförd i Sollentuna, han är sedan tidigare bekant av polisen och dömd för flera brott. Han döms nu för försök till dråp samt ett flertal andra brott från tidigare tillfälle. I samband med gripandet framkom att han även var narkotikapåverkad vilket han döms för. Han döms till fyra års fängelse och ska utge skadestånd till målsägandena på 102 000 respektive 120 000 kronor.

happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider