moderaterna_sep2020
Mannen greps av skyddsvakt innan polis anlände.Foto: MMS-Bild

Man döms för knivattack på pendeltåg

Den man som i vintras greps för att ha knivhuggit två män på ett pendeltåg strax före Arlanda döms till fyra års fängelse.

centrum_artikel

Det var i vintras som en man under uppmärksammade former knivhögg två personer på ett pendeltåg mellan Knivsta och Arlanda. Mannen greps vid ankomst till Arlanda central. De två knivhuggna ådrog sig livshotande skador. Bakgrunden var till händelsen var att de tre var bekanta med varandra och hade stulit cyklar i Uppsals som de sedan skulle sälja, de blev oense om hur pengarna skulle fördelas varpå dispyt uppstod. I samband med det så knivhögg gärningsmannen de två vännerna.

Gärningsmannen är 24 år gammal och folkbokförd i Sollentuna, han är sedan tidigare bekant av polisen och dömd för flera brott. Han döms nu för försök till dråp samt ett flertal andra brott från tidigare tillfälle. I samband med gripandet framkom att han även var narkotikapåverkad vilket han döms för. Han döms till fyra års fängelse och ska utge skadestånd till målsägandena på 102 000 respektive 120 000 kronor.

boisigtuna
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
fixa_laddplats_helsida
happyhomes_sommar2020
kkdk_helsida
helsida
corner_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
landsbygdsdag
meko_helsida
budget_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
corner_outsider
outsider
meko_outsider
laddplats_out
personal_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider