defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Man döms för att ha attackerat parkeringsvakt

En man döms för att ha attackerat en parkeringsvakt på Arlanda.

Händelsen inträffade i mitten av december 2018, mannen hade stannat där det råder förbud för att stanna och sedan lämnat bilen för att bege sig in i terminalen. Mannens fru var kvar i bilen och parkeringsvakten uppmanade henne att flytta bilen. Kvinnan som enligt utsago ammade kunde inte göra det och ringde istället hennes man, när mannen kommit ut så var boten utfärdad.

Parkeringsvakten attackerades verbalt och förföljdes så att han fick söka skydd i sin bil och låsa dörrarna. Mannen ska också ha räckt fram sitt barn till parkeringsvakten och kallat honom för omänsklig. Mannen var vid tiden för brottet 48 år samt boende söder om stan. Han döms nu för förbrytelse mot tjänsteman till dagsböter på totalt 2000 kronor. Parkeringsvaktens skadeståndsyrkande avslogs med motiveringen att han inte utsatts för en allvarlig kränkning.

speedy_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
marina_helsida
happy_homes_mars
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

defacto_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

nrh
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider