moderat_sommar
Foto: Pressbild/SL

Man ofredade kvinnor i slöja

En 53-årig man från Stockholm döms för att ha ofredat tre kvinnor iklädda huvudduk på pendeltåget mellan Väsby-Märsta. Mannen visade upp bacon och åt det framför dem samtidigt som han ska ha sagt att han hatar muslimer.

centrum_artikel

Mannen var åtalad för ofredande och hets mot folkgrupp men friades för det senare. Tre kvinnor iklädda huvudduk hade polisanmält honom i samband med att han på ett tåg i april 2015 ska ha hållit upp bacon mot deras ansikten och ätit upp det framför dem och därefter sagt ”jag hatar muslimer, jag hatar negrer”.

Överbevisad i rätten
Två av målsägande är folkbokförda i Finland och den tredje i Kista. Mannen började äta sitt bacon demonstrativt framför kvinnorna, trots att de bytte plats följde han efter dem. Hela förloppet ska ha pågått i några minuter. Rätten anser att de tre målsägandena lämnat sammanstämma uppgifter och man har även fått in vittnesuppgifter från en tågvärd och en resenär samt sett övervakningsbilder från tåget.

Förnekar brott
Mannen ska till de tre kvinnorna betala 5000 kronor vardera i skadestånd. Utöver det ska han betala 9000 kronor i dagsböter. Mannen förnekar gärningarna och sa att han bara ville äta upp sitt medhavda bacon. Han ska ha följt efter kvinnorna på tåget för att be om ursäkt om de tog illa upp.

Åtalet om hets mot folkgrupp härrör från en separat incident i april 2016, det har dock inte kunnat bevisas att mannen i det sammanhanget skrikit ”jag hatar muslimer” och ”jävla arab”.

landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
spedition_sigtuna
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider