defacto_pan2020

Man anhållen för misstänkt mord utanför Odensala

En man har anhållits misstänkt för mordet på en 47-årig man som sedan dumpades i Forsby mellan Odensala och Knivsta rapporterar P4 Uppland.

Mannen hittades död i en brinnande rishög i Forsby, utanför Odensala, i mitten av februari. Polisen misstänkte att mannen flyttats dit och att kroppen satts i eld tillsammans med rishögen. Under en tid vädjade polisen om tips från allmänheten i området. Man trodde att något fordon kört via Märsta upp till Forsby, därefter dumpat kroppen och tänt på.

Enligt Radio Uppland har en man anhållits misstänkt för mordet, denne förhördes av polis under fredagen men kammaråklagare Pontus Melander vid Uppsala tingsrätt vill inte kommentera fallet. Den misstänkte är på sannolika skäl anhållen.

happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

defacto_helsida
teatergrillen_helsida
sigtunavatten_standard
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

colorama_jul

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_outsider
nrh
connys