defacto_pan2020
Malin Broberg i samband med tidigare landslagssamling. Tränare här är för övrigt Daniel Blanco som var assisterande förbundskapten i samband med denna samling.Foto: Privat

Malin till landslaget

Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

centrum_artikel

Svenska Futsallandslaget samlas i Yxnerum, Östergötland, 9-14 februari. Malin Brobrg som är född och uppvuxen i Märsta är en av de uttagna. Malin har haft en lång fotbollskarriär både i Sverige och utomlands, hon har spelat på många nivåer i Sverige. Nu är hon på allra högsta nivå i Futsal med Djurgårdens IF. Laget toppar serien och spelar seriefinal mot Järla i helgen. Malin har på fyra matcher gjort två mål. I DIF Futsal finns också förre RIK/MIK-målvakten Pernilla Ebberyd.
– Jag vill passa på att förmedla till alla som idrottar att lägger man ner hårt arbete, har disciplin och rätt inställning så är ingenting omöjligt. Det handlar om att tro på det man gör och som jag lärt mig av mina föräldrar i tidig ålder, ”bäst när det gäller” så kommer man komma långt, säger Malin.

Förbundskaptenerna Gabriel Dias och Carlos Olave är nya. Lägret är en förberedelse för kommande EM-kval i höst. Malin kommer således inte att vara med och spela något i samband med denna samling. Förbundskaptenerna poängterar att alla spelare i ligan har samma chans att bli uttagna och att denna trupp är en kombination av nya och gamla spelare. Malin har hunnit fylla 31 år, detta är hennes tredje landslagssamling. Men hon har inte spelat landskamper tidigare.
– Det är väldigt intensivt under de dagar vi samlas då vi bara får ett fåtal tillfällen att samla truppen under året, men det är väldigt lärorikt och utvecklande. Nu har vi fått en ny förbundskapten som har en väldigt meriterande bakgrund inom futsal så det ska bli intressant att se hur han vill forma laget och jag tror att samtliga spelare kommer ta med sig mycket från detta läger som vi kan bygga vidare på så att vi är väl förberedda inför EM-kvalet i höst då vi möter riktigt bra länder, uppger Malin för märsta.nu.

ridskola2020_helsida
meko_helsida
connys_helsida

Klart: Karlsson stannar

Handboll Jimmy Karlsson kvarstår i Skånela IF: - Jag trivs jättebra i klubben och med killarna i laget så jag ser fram emot två säsonger till, säger Karlsson i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Äldre ungdomar får idrotta igen

Sport Ungdomar födda 2002 eller tidigare får nu träna igen efter nya rekommendationer från FHM.

herrallsvenskan

Skånela förlorade i Alstermo

Handboll Skånela förlorade mot Amo Handboll på söndagen: -Torsk mot ett bättre Amo idag.Bara gratulera, twittrar tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
connys
nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider