moderaterna_riksdag
Malin Broberg i samband med tidigare landslagssamling. Tränare här är för övrigt Daniel Blanco som var assisterande förbundskapten i samband med denna samling.Foto: Privat

Malin till landslaget

Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

centrum_artikel

Svenska Futsallandslaget samlas i Yxnerum, Östergötland, 9-14 februari. Malin Brobrg som är född och uppvuxen i Märsta är en av de uttagna. Malin har haft en lång fotbollskarriär både i Sverige och utomlands, hon har spelat på många nivåer i Sverige. Nu är hon på allra högsta nivå i Futsal med Djurgårdens IF. Laget toppar serien och spelar seriefinal mot Järla i helgen. Malin har på fyra matcher gjort två mål. I DIF Futsal finns också förre RIK/MIK-målvakten Pernilla Ebberyd.
– Jag vill passa på att förmedla till alla som idrottar att lägger man ner hårt arbete, har disciplin och rätt inställning så är ingenting omöjligt. Det handlar om att tro på det man gör och som jag lärt mig av mina föräldrar i tidig ålder, ”bäst när det gäller” så kommer man komma långt, säger Malin.

Förbundskaptenerna Gabriel Dias och Carlos Olave är nya. Lägret är en förberedelse för kommande EM-kval i höst. Malin kommer således inte att vara med och spela något i samband med denna samling. Förbundskaptenerna poängterar att alla spelare i ligan har samma chans att bli uttagna och att denna trupp är en kombination av nya och gamla spelare. Malin har hunnit fylla 31 år, detta är hennes tredje landslagssamling. Men hon har inte spelat landskamper tidigare.
– Det är väldigt intensivt under de dagar vi samlas då vi bara får ett fåtal tillfällen att samla truppen under året, men det är väldigt lärorikt och utvecklande. Nu har vi fått en ny förbundskapten som har en väldigt meriterande bakgrund inom futsal så det ska bli intressant att se hur han vill forma laget och jag tror att samtliga spelare kommer ta med sig mycket från detta läger som vi kan bygga vidare på så att vi är väl förberedda inför EM-kvalet i höst då vi möter riktigt bra länder, uppger Malin för märsta.nu.

connys_helsida
helsida_var2021
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Trots en klar ledning för Skånela med tjugo minuter kvar lyckas man tappa en poäng hemma mot Tyresö: - Vi ger bort en poäng, känns det som, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

dack-helsida
hockeyettan

Wings föll mot tabellettan

Ishockey Det var en match av akademisk betydelse för både Hudiksvall och Wings. Redan klara ettan Hudiksvall kom till Märsta för att hålla farten uppe inför Allettan.

Melwin missar VM-kval

Basket Melwin Pantzar missar Sveriges VM-kval mot Finland och Slovenien på grund av exponering för covid-19.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
hockeyettan

Wings besegrade Segeltorp

Ishockey Näst sista omgången av Hockeyettan Östra spelades på söndagen och Wings kunde äntligen vinna efter några tunga matcher.

mp_host_helsida
hockeyettan

Poäng för Wings

Ishockey Wings fick med sig en poäng från matchen mot Hanviken då det blev förlust på övertid.

julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
oppethus_helsida
2020_helsida
flygskola_helsida
karlsson vs Stocken

Karlsson inför seriefinalen: Vi ska spela vårt spel

Handboll Tränarrivalerna Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg möts på lördag i Vikingahallen i en seriefinal: - Det är svårt att slå oss i Vikingahallen, det vet Amo som inte vunnit på flera år, säger Skånelas tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
mp-outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider
flygskolan_outsider