defacto_panorama_mustasch
Mathias Forsberg, näringslivschefFoto: Sigtuna kommun

Målet: Ska vara topp 25 bland näringslivskommuner

Kommunen siktar på att vara en av landets 25 bästa näringslivskommuner inom ett par år.

centrum_farsdag_artikel

Sigtuna kommun anser att deras satsningar på förbättrat näringslivsklimat ger resultat. Bland annat har man infört Näringslivslyftet där målet är att stärka dialog till kommunens företag.
– Det är väldigt glädjande att den satsning på det lokala näringslivet vi gör så tydligt börjar ge resultat. Men, vi är inte nöjda. Den långsiktiga målsättningen är att vara bland landets 25 bästa kommuner i näringslivsrankingen senast år 2022, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Näringslivschefen Mathias Forsberg som hämtades in från grannkommunen Upplands-Bro som är högre rankade än Sigtuna tror att kommunen kommer att fortsätta klättra kommande år. Detta eftersom man har satsat på ökad service till företag. Om ett par år är hans förhoppning att Sigtuna kommun åter är en riktigt bra plats att göra affärer på.

Näringslivsenheten har även analyserat enkätsvaren från företagen och kommit fram till att man ser en förbättring bland kategorierna service till företag och kommuntjänstemäns attityd till företagen. Även tillämpning av lagar och regler och kommunpolitikers och skolans attityd till företagande har förbättrats.

greeknighthelsida

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

happyhomes_2019
ica_oktober
fme_oktober
centrum_farsdag

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

connys
greeknight_outsider
nrh
colorama_april2