defacto_pan2020
Mathias Forsberg, näringslivschefFoto: Sigtuna kommun

Målet: Ska vara topp 25 bland näringslivskommuner

Kommunen siktar på att vara en av landets 25 bästa näringslivskommuner inom ett par år.

centrum_artikel

Sigtuna kommun anser att deras satsningar på förbättrat näringslivsklimat ger resultat. Bland annat har man infört Näringslivslyftet där målet är att stärka dialog till kommunens företag.
– Det är väldigt glädjande att den satsning på det lokala näringslivet vi gör så tydligt börjar ge resultat. Men, vi är inte nöjda. Den långsiktiga målsättningen är att vara bland landets 25 bästa kommuner i näringslivsrankingen senast år 2022, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Näringslivschefen Mathias Forsberg som hämtades in från grannkommunen Upplands-Bro som är högre rankade än Sigtuna tror att kommunen kommer att fortsätta klättra kommande år. Detta eftersom man har satsat på ökad service till företag. Om ett par år är hans förhoppning att Sigtuna kommun åter är en riktigt bra plats att göra affärer på.

Näringslivsenheten har även analyserat enkätsvaren från företagen och kommit fram till att man ser en förbättring bland kategorierna service till företag och kommuntjänstemäns attityd till företagen. Även tillämpning av lagar och regler och kommunpolitikers och skolans attityd till företagande har förbättrats.

salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida

Veterankraft startar nytt kontor i Märsta

Näringsliv Veterankraft som hyr ut veteraner till både privatpersoner och företag etablerar kontor i Märsta: - Vi ser ett väldigt stort intresse från både privatpersoner och företag som vill anlita äldre personal med en lång erfarenhet och kort startsträcka, uppger platschefen Sven Pettersson.

teatergrillen_helsida
aretslarling
EXTRA

Mikael Andersson avgår som VD på Märsta Förenade

Näringsliv Mikael Andersson lämnar som VD på Märsta Förenade efter 8 år: -Efter snart 8 fantastiska år som VD är det nu dags för mig att lämna över rodret, både Märsta Förenade och jag själv behöver nu fokusera på nya utmaningar, säger han i ett uttalande.

centrum_helsida2020
happyhomes_2019
defacto_helsida
2020_helsida
sportlov_sigtuna
teatergrillen_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider