defacto_pan
Foto: Swedavia/Daniel Asplund/Genrebild

Mälardalsrådet vill se fler linjer till Asien

Efter att Mälardalsrådets möte har man kommit fram till att Arlanda behöver fler förbindelser till Asien.

sportlov_centrum

Mälardalsrådet som består av bland annat olika regioner driver på utveckling för Stockholms- och mälardalsområdet. I samband med den senaste konferensen lyfta man fram att 2 av 3 landets alla utlandsresor går via Stockholm-Mälardalsregionen. Varor för 530 miljarder exporteras från regionen varje år.

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Region Stockholm, medverkade i konferensen och lyfte fram att mälardalsregionen måste förstärka vägar, järnvägar, sjöfart, flygplatser och annat så att hela landets tillväxtkraft och utveckling kan fortsätta. Asien ses som en viktig samarbetspartner för området och där spelar Arlanda en stor roll enligt Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande i Region Sörmland.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

sportlov2019
arlandagolf

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

ridskola_2019_helsida
korpen_jan-feb
sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

banner_trerosor
connys
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

sangensemble

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
nrh