arlandagk_panorama
Foto: Swedavia/Daniel Asplund/Genrebild

Mälardalsrådet vill se fler linjer till Asien

Efter att Mälardalsrådets möte har man kommit fram till att Arlanda behöver fler förbindelser till Asien.

centrum_pask

Mälardalsrådet som består av bland annat olika regioner driver på utveckling för Stockholms- och mälardalsområdet. I samband med den senaste konferensen lyfta man fram att 2 av 3 landets alla utlandsresor går via Stockholm-Mälardalsregionen. Varor för 530 miljarder exporteras från regionen varje år.

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Region Stockholm, medverkade i konferensen och lyfte fram att mälardalsregionen måste förstärka vägar, järnvägar, sjöfart, flygplatser och annat så att hela landets tillväxtkraft och utveckling kan fortsätta. Asien ses som en viktig samarbetspartner för området och där spelar Arlanda en stor roll enligt Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande i Region Sörmland.

centrum_pask_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

defacto_helsida
logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

sigtunavatten_standard
colorama_april2

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

ica_pask
valsta_utveckling

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

fme_helsida
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

bonava_outsider
colorama_april
sh_oppet
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider