arlandagolf_pan_aug
Foto: Swedavia/Daniel Asplund/Genrebild

Mälardalsrådet vill se fler linjer till Asien

Efter att Mälardalsrådets möte har man kommit fram till att Arlanda behöver fler förbindelser till Asien.

marstakalaset_artikel

Mälardalsrådet som består av bland annat olika regioner driver på utveckling för Stockholms- och mälardalsområdet. I samband med den senaste konferensen lyfta man fram att 2 av 3 landets alla utlandsresor går via Stockholm-Mälardalsregionen. Varor för 530 miljarder exporteras från regionen varje år.

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Region Stockholm, medverkade i konferensen och lyfte fram att mälardalsregionen måste förstärka vägar, järnvägar, sjöfart, flygplatser och annat så att hela landets tillväxtkraft och utveckling kan fortsätta. Asien ses som en viktig samarbetspartner för området och där spelar Arlanda en stor roll enligt Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande i Region Sörmland.

kontor_thaifong
marstakalas_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
colorama_april2
sommar_centrum
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
sommar
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
nrh
connys
sportfiske_sommar