center_pan21
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Mälardalsrådet: Arlanda bör prioriteras

Mälardalsrådet som är ett regionsöverskridande samarbete mellan åtta län och regioner tar ställning för Arlandas utveckling.

centrum_artikel

En rapport från Mälardalsrådet som består av åtta län och regioner har lämnats in som underlag till regeringens infrastrukturplanering.
– Vi konstaterar att Arlanda har en central betydelse för den nationella och internationella tillgängligheten. För hela landet är det viktigt att Arlandas funktion stärks med väl fungerade kopplingar mellan inrikes- och utrikestrafiken.Det är också viktigt att förbättra den internationella tillgängligheten med tåg i regionen, både vad gäller förbindelser mot Norge och kontinenten, säger Johan Örjes (C), regionråd Region Uppsala och ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft.

Jens Sjöström (S), oppositionsregionråd Region Stockholm och vice ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft, säger att Arlanda har en avgörande betydelse för Sverige som ett starkt och exportberoende land.
– Men kommunikationerna till och från Sveriges största flygplats är bristfälliga. Därför måste alla nodstäder i Stockholm-Mälarregionen få snabba direktförbindelser med Arlanda genom spårbunden kollektivtrafik. Även prioriterade körfält för buss till och från huvudstaden behövs så att kollektivtrafik blir det självklara valet för att åka till Arlanda och inte bil som det är idag

I rapporten lyfter Mälardalsrådet även fram att det behövs bättre trafiklösningar till och från Arlanda. Elva ställningstaganden lyfts fram som handlar om att Arlanda ska vara Skandinaviens ledande flygplats och utgöra ett nationellt intresse, deg ska vara god förbindelse till och från flygplatsen i hela Mälardalsregionen, kollektivtrafiken ska vara det primära färdsättet till och från flygplatsen.

helsida_var2021
jul2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
flygskola_helsida
koppar_helsida
oppethus_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
nrh
julmarknad_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
koppar_outsider
swedol_outsider