event_panorama
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Mälardalsrådet: Arlanda bör prioriteras

Mälardalsrådet som är ett regionsöverskridande samarbete mellan åtta län och regioner tar ställning för Arlandas utveckling.

En rapport från Mälardalsrådet som består av åtta län och regioner har lämnats in som underlag till regeringens infrastrukturplanering.
– Vi konstaterar att Arlanda har en central betydelse för den nationella och internationella tillgängligheten. För hela landet är det viktigt att Arlandas funktion stärks med väl fungerade kopplingar mellan inrikes- och utrikestrafiken.Det är också viktigt att förbättra den internationella tillgängligheten med tåg i regionen, både vad gäller förbindelser mot Norge och kontinenten, säger Johan Örjes (C), regionråd Region Uppsala och ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft.

Jens Sjöström (S), oppositionsregionråd Region Stockholm och vice ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft, säger att Arlanda har en avgörande betydelse för Sverige som ett starkt och exportberoende land.
– Men kommunikationerna till och från Sveriges största flygplats är bristfälliga. Därför måste alla nodstäder i Stockholm-Mälarregionen få snabba direktförbindelser med Arlanda genom spårbunden kollektivtrafik. Även prioriterade körfält för buss till och från huvudstaden behövs så att kollektivtrafik blir det självklara valet för att åka till Arlanda och inte bil som det är idag

I rapporten lyfter Mälardalsrådet även fram att det behövs bättre trafiklösningar till och från Arlanda. Elva ställningstaganden lyfts fram som handlar om att Arlanda ska vara Skandinaviens ledande flygplats och utgöra ett nationellt intresse, deg ska vara god förbindelse till och från flygplatsen i hela Mälardalsregionen, kollektivtrafiken ska vara det primära färdsättet till och från flygplatsen.

pantamera_avc_helsida
helsida_sfs

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

connys_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
social_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

event_outsider
pantamera_out
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh
connys
outsider_social
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sfs_out
mp_outsider2022