moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Mälardalsrådet: Arlanda bör prioriteras

Mälardalsrådet som är ett regionsöverskridande samarbete mellan åtta län och regioner tar ställning för Arlandas utveckling.

centrum_artikel

En rapport från Mälardalsrådet som består av åtta län och regioner har lämnats in som underlag till regeringens infrastrukturplanering.
– Vi konstaterar att Arlanda har en central betydelse för den nationella och internationella tillgängligheten. För hela landet är det viktigt att Arlandas funktion stärks med väl fungerade kopplingar mellan inrikes- och utrikestrafiken.Det är också viktigt att förbättra den internationella tillgängligheten med tåg i regionen, både vad gäller förbindelser mot Norge och kontinenten, säger Johan Örjes (C), regionråd Region Uppsala och ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft.

Jens Sjöström (S), oppositionsregionråd Region Stockholm och vice ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft, säger att Arlanda har en avgörande betydelse för Sverige som ett starkt och exportberoende land.
– Men kommunikationerna till och från Sveriges största flygplats är bristfälliga. Därför måste alla nodstäder i Stockholm-Mälarregionen få snabba direktförbindelser med Arlanda genom spårbunden kollektivtrafik. Även prioriterade körfält för buss till och från huvudstaden behövs så att kollektivtrafik blir det självklara valet för att åka till Arlanda och inte bil som det är idag

I rapporten lyfter Mälardalsrådet även fram att det behövs bättre trafiklösningar till och från Arlanda. Elva ställningstaganden lyfts fram som handlar om att Arlanda ska vara Skandinaviens ledande flygplats och utgöra ett nationellt intresse, deg ska vara god förbindelse till och från flygplatsen i hela Mälardalsregionen, kollektivtrafiken ska vara det primära färdsättet till och från flygplatsen.

corner_helsida
kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
helsida
skanela_event_helsida
defacto_helsida
fixa_laddplats_helsida
landsbygdsdag
boisigtuna
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
personal_sandstrom_helsida
ridskola_2020_outsider
laddplats_out
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
personal_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
kkdk_outsider
nrh
outsider
skanela_event_outsider
corner_outsider