centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild

Mäklarn spår höjda priser

Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån spår ökade bostadspriser nu under hösten: - Nu i augusti är det fler på visningarna och spekulanterna är mer positiva till köp, säger han till märsta.nu.

centrum_jul_artikel

Villapriserna i länet har de senaste fem åren ökat med 38 procent i Sigtuna kommun, det är en av de högst ökningarna i länet enligt Fastighetsbyråns siffror. I Botkyrka har ökningen varit högst med 48 procent, i pengar har det ökat mest på Lidingö.
– Vi bland annat att Stockholms län ökat med 35 % men under samma period har vi haft en bättre utveckling i vår kommun med 38 %:s uppgång. Vi ser dock positivt på dagens marknad. Backar man några månader har priserna varit svagt sjunkande men vi ser en optimism hos köparna för tillfället som antyder på ökade priser nu igen. Nu i augusti är det fler på visningarna och spekulanterna är mer positiva till köp, kommenterar Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

Gått upp med 1,2 miljoner
Snittpriset på en villa i kommunen 2013 var 3,283 miljoner kronor, 2018 var den 4,5 miljoner kronor. Väsby visar en uppgång med 44 procent, Salem och Botkyrka toppar med 48 procent. Minst ökning har det varit i Vaxholm och Danderyd med 11 respektive 14 procent, men där är priserna redan högre än länssnittet.

centrum_jul_helsida
greeknighthelsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

fme_oktober
tp_helsida
defacto_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

happyhomes_2019

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
sigtunavatten_standard
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
connys
nrh
greeknight_outsider