defacto_pan
Foto: Pressbild

Mäklarn spår höjda priser

Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån spår ökade bostadspriser nu under hösten: - Nu i augusti är det fler på visningarna och spekulanterna är mer positiva till köp, säger han till märsta.nu.

marstakalaset_artikel

Villapriserna i länet har de senaste fem åren ökat med 38 procent i Sigtuna kommun, det är en av de högst ökningarna i länet enligt Fastighetsbyråns siffror. I Botkyrka har ökningen varit högst med 48 procent, i pengar har det ökat mest på Lidingö.
– Vi bland annat att Stockholms län ökat med 35 % men under samma period har vi haft en bättre utveckling i vår kommun med 38 %:s uppgång. Vi ser dock positivt på dagens marknad. Backar man några månader har priserna varit svagt sjunkande men vi ser en optimism hos köparna för tillfället som antyder på ökade priser nu igen. Nu i augusti är det fler på visningarna och spekulanterna är mer positiva till köp, kommenterar Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

Gått upp med 1,2 miljoner
Snittpriset på en villa i kommunen 2013 var 3,283 miljoner kronor, 2018 var den 4,5 miljoner kronor. Väsby visar en uppgång med 44 procent, Salem och Botkyrka toppar med 48 procent. Minst ökning har det varit i Vaxholm och Danderyd med 11 respektive 14 procent, men där är priserna redan högre än länssnittet.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
colorama_april2
kontor_thaifong
ica_valsta_choklad

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

colorama_april
sportfiske_sommar
nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider