fastbyran_bostad
Erik Wennberg, franchisetagare på FastighetsbyrånFoto: Pressbild

Mäklaren: Spekulanter från hela Stockholm bidrar till uppgången

Som märsta.nu tidigare rapporterat var prisuppgången på villor stor i kommunen, en bidragande orsak är att spekulanter från hela Storstockholm velat köpa.

Under hösten har det varit en kraftig prisuppgång på villor som märsta.nu kunde rapportera om tidigare i veckan. Bakgrunden till det är att villamarknaden präglats av en stor inflyttning och spekulanter från hela Storstockholm och innerstan enligt Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.
– För marknaden i stort har det varit kritiskt att fler tittat åt Sigtuna, då många lokala bostadsköpare suttit stilla och inväntat Arlandas och flygets återhämtning. Vi har också upplevt ett stort sug efter att bo lite större, ha trädgård och tomt samt möjligheter till arbete hemifrån. Prisutvecklingen inne i Stockholm och de närmst angränsande kommunerna har också varit en bidragande faktor till prisuppgången lokalt i Sigtuna. Det översta segmentet har något motsägelsefullt under en pandemi varit ett segment som gått otroligt starkt, där flera områden slagit tidigare prisrekord, uppger franchisetagare Erik Wennberg.

De låga räntorna och amorteringsfrihet under pandemin har också varit bidragande orsaker till att priserna gått upp. Enligt Wennberg säljs mycket via förhand då man fotar och gör en fastighet redo för försäljning innan den går ut på marknaden. Medelpriset för en villa i kommunen de senaste tolv månaderna var strax över 4,9 miljoner, det har sålts 252 villor. Prisökningen är nästan 10 procent på ett år.

fastbyran_helsida
bjurfors_helsida
fastighetsbyran_helsida_22

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Bostad Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider