defacto_pan
Malin Nilsson, franchisetagare vid Svensk Fastighetsförmedling i Märsta

Mäklaren: Sigtuna kommun är intressant att flytta till

Trots backande bostadspriser förra året finns ingen anledning till oro i Sigtuna kommun enligt Malin Nilsson, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling: - Vi har under flera år haft stigande bostadspriser, nu ser vi att de planar ut. Försäljningarna tar lite längre tid än tidigare, vilket är bra då man som köpare verkligen hinner tänka igenom sitt köp.

marstakalaset_artikel

Bostadsrättspriserna backade med 7 procent under 2018 och villapriserna med en procent. Men det finns ingen anledning till panik bland villa- och bostadsrättsägare. Intresset för att flytta till Sigtuna kommun är stort:
– Många flyttar längre ut från Stockholm C för att få mer för pengarna då bostadspriserna varit extremt höga i centrala delarna av Stockholm och närförort, säger Malin Nilsson, franchisetagare på Svensk fastighetsförmedling, till märsta.nu

Sigtuna kommun är enligt Malin Nilsson ett attraktivt område med bra kommunikationer till både Stockholm, Uppsala och Arlanda vilket gör det intressant för köpare. märsta.nu har tidigare rapporterar om att affären tar längre tid idag än tidigare:
– Vi har under flera år haft stigande bostadspriser, nu ser vi att de planar ut. Försäljningarna tar lite längre tid än tidigare, vilket är bra då man som köpare verkligen hinner tänka igenom sitt köp. En mer balanserad marknad där säljarnas och köparnas förväntningar möts, förklarar Malin Nilsson.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

happyhomes_2019
miljopris_helsida
colorama_april2
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

sommar

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar_centrum
kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

marstakalas_helsida

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

miljopris_outsider
defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar
connys
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider