defacto_panorama
Jennyfer Namazi ska leda språksatsningen hos FastighetsbyrånFoto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Mäklare ger stöd på 20 olika språk

Jennyfer Namazi på Fastighetsbyrån i Märsta Sigtuna kommer att erbjuda språkstöd för de köpare eller säljare som inte talar svenska eller behöver hjälp att förstå alla lagar och regler kring en fastighetsaffär på sitt egna språk: - Vi vet att det kan vara komplicerat att genomföra en bostadsaffär och i våra samtal med konsumenter märker vi att språkbarriärer förstärker svårigheterna påtagligt, säger Jennyfer i ett pressmeddelande.

Enligt Fastighetsbyrån är det många köpare eller säljare som tycker att det är komplicerat att göra affär på svenska eftersom man inte behärskar språket fullt ut. Det kan då leda till missförstånd i samband med affären. För att råda bot mot det har Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna infört språkstöd. Ansvarig för satsningen blir Jennyfer Namazi som själv talar svenska, engelska och persiska.
– Till exempel är det relativt många i kommunen som har andra språk som modersmål och för vissa blir det mycket enklare att kommunicera på språket de kan bäst. Om vi kan ge bättre stöd till personer som inte behärskar svenska fullt ut kan vi förhoppningsvis göra bostadsaffären enklare och tryggare för fler, berättar Jennyfer Namazi.

Ges på 20 olika språk
Språkstöd kommer att ges på 20 olika språk, alla oavsett språk och ursprung kommer att ha samma möjligheter till en bra och trygg bostadsaffär anser Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna. Som en del av satsningen kommer mäklarnas språkkunskaper att visas upp på webben, men som köpare eller säljare ska man kunna få tolkhjälp om det behövs vid kritiska moment i affären.
– Nu tar vi ett viktigt steg för att ge fler möjlighet till en trygg bostadsaffär. Genom information på olika språk och att synliggöra vilka språk våra mäklare behärskar kan vi förhoppningsvis ta bort en del av språkbarriärerna, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

vuxenutbildning2

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

sap_valet2018
sportfiskebanner2
happy_homes_juli
socialutmarkelse

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

outsider_moderat
objekt4
sap_outsider
forskontor
vuxentutbildning
yearlingsales
outsider_defacto
val2018
objekt2
connys
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
objekt3
nfc_vinter
sigtunavatten_standard