eurosko_december
Jennyfer Namazi ska leda språksatsningen hos FastighetsbyrånFoto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Mäklare ger stöd på 20 olika språk

Jennyfer Namazi på Fastighetsbyrån i Märsta Sigtuna kommer att erbjuda språkstöd för de köpare eller säljare som inte talar svenska eller behöver hjälp att förstå alla lagar och regler kring en fastighetsaffär på sitt egna språk: - Vi vet att det kan vara komplicerat att genomföra en bostadsaffär och i våra samtal med konsumenter märker vi att språkbarriärer förstärker svårigheterna påtagligt, säger Jennyfer i ett pressmeddelande.

marstac_aug

Enligt Fastighetsbyrån är det många köpare eller säljare som tycker att det är komplicerat att göra affär på svenska eftersom man inte behärskar språket fullt ut. Det kan då leda till missförstånd i samband med affären. För att råda bot mot det har Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna infört språkstöd. Ansvarig för satsningen blir Jennyfer Namazi som själv talar svenska, engelska och persiska.
– Till exempel är det relativt många i kommunen som har andra språk som modersmål och för vissa blir det mycket enklare att kommunicera på språket de kan bäst. Om vi kan ge bättre stöd till personer som inte behärskar svenska fullt ut kan vi förhoppningsvis göra bostadsaffären enklare och tryggare för fler, berättar Jennyfer Namazi.

Ges på 20 olika språk
Språkstöd kommer att ges på 20 olika språk, alla oavsett språk och ursprung kommer att ha samma möjligheter till en bra och trygg bostadsaffär anser Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna. Som en del av satsningen kommer mäklarnas språkkunskaper att visas upp på webben, men som köpare eller säljare ska man kunna få tolkhjälp om det behövs vid kritiska moment i affären.
– Nu tar vi ett viktigt steg för att ge fler möjlighet till en trygg bostadsaffär. Genom information på olika språk och att synliggöra vilka språk våra mäklare behärskar kan vi förhoppningsvis ta bort en del av språkbarriärerna, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

banner_december

easyJet storsatsar på Arlanda

Näringsliv Från och med i mars kommer easyJet att flyga hela 14 gånger i veckan mellan Arlanda-Berlin: - Det är mycket glädjande att easyJet fortsätter att satsa på Arlanda, säger Swedavias flygmarknadsdirektör Elizabeth Axtelius i ett pressmeddelande.

forskontor
magget_dejt
happy_homes_sommar

Han blir ny näringslivschef i kommunen

Näringsliv Mathias Forsberg blir ny näringslivschef efter Christer Wikström som tagit över som kommundirektör: - Det finns mycket logistiskt att jobba med i Sigtuna som jag kan ta med mig härifrån. Kommunerna liknar varandra ganska mycket. Sigtuna bygger mycket bostäder och ligger också i utkanten. Sedan är det Arlanda-biten som ska bli väldigt spännande, säger Mathias Forsberg till BålstaBladet.

dackia_vinter2018

Premiärturen till Miami invigdes

Näringsliv SAS premiärflög sin nya linje mellan Arlanda-Miami under söndagen: - Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje, säger lizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

SAS satsar ännu mer på Arlanda

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer via Arlanda i sommar: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda till sommaren, kommenterar Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Jysk byter lokal i Arlandastad

Näringsliv JYSK kommer att flytta från Söderbyvägen till Bristagatan: -Både vi och våra kunder är jätteglada över att vi kommer vara kvar i Märsta och i samma område där butiken funnits i så många år.

julgranshamtning
agy2
vidargatan7
connys
colorama_jan
jul2018
standard
lindvagen27
jul2018
dogranch
slutstation
cricketklubben
yrkesutbildningen
Festspecialisten – Standard
blackfriday
solrosvagen28
matcher_skanela
lions_standard
Norra Redovisningshuset
frisyr2018