defacto_pan
Jennyfer Namazi ska leda språksatsningen hos FastighetsbyrånFoto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Mäklare ger stöd på 20 olika språk

Jennyfer Namazi på Fastighetsbyrån i Märsta Sigtuna kommer att erbjuda språkstöd för de köpare eller säljare som inte talar svenska eller behöver hjälp att förstå alla lagar och regler kring en fastighetsaffär på sitt egna språk: - Vi vet att det kan vara komplicerat att genomföra en bostadsaffär och i våra samtal med konsumenter märker vi att språkbarriärer förstärker svårigheterna påtagligt, säger Jennyfer i ett pressmeddelande.

Enligt Fastighetsbyrån är det många köpare eller säljare som tycker att det är komplicerat att göra affär på svenska eftersom man inte behärskar språket fullt ut. Det kan då leda till missförstånd i samband med affären. För att råda bot mot det har Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna infört språkstöd. Ansvarig för satsningen blir Jennyfer Namazi som själv talar svenska, engelska och persiska.
– Till exempel är det relativt många i kommunen som har andra språk som modersmål och för vissa blir det mycket enklare att kommunicera på språket de kan bäst. Om vi kan ge bättre stöd till personer som inte behärskar svenska fullt ut kan vi förhoppningsvis göra bostadsaffären enklare och tryggare för fler, berättar Jennyfer Namazi.

Ges på 20 olika språk
Språkstöd kommer att ges på 20 olika språk, alla oavsett språk och ursprung kommer att ha samma möjligheter till en bra och trygg bostadsaffär anser Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna. Som en del av satsningen kommer mäklarnas språkkunskaper att visas upp på webben, men som köpare eller säljare ska man kunna få tolkhjälp om det behövs vid kritiska moment i affären.
– Nu tar vi ett viktigt steg för att ge fler möjlighet till en trygg bostadsaffär. Genom information på olika språk och att synliggöra vilka språk våra mäklare behärskar kan vi förhoppningsvis ta bort en del av språkbarriärerna, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

Effekt Svenska AB expanderar

Näringsliv Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

defacto_host2018
hostfest_centrum

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

objekt3
sbrf_sep
outsider
objekt4
nrh
sigtunavatten_standard
objekt2
komvuxq3_4
sportfiske_banner
connys