moderaterna_panorama
En fotbollsträning för barnFoto: Daniel Iskander

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

UNT.se rapporterar om andelen kvinnor och män inom ungdomsidrotten. Sigtuna är en kommunerna inom Upplands Idrottsförbund. Snittet är att 7 av 10 är män. Inom fotbollen är drygt 8 av 10 män, i hockey 9 av 10 och i innebandy också 8 av 10. På kommunnivå har Sigtuna två av tre ledare som är män. Det är dock en av de bättre siffrorna jämfört med resterande kommuner som är kopplade till Upplandsdistriktet.

Flest män finns i Enköping, Uppsala, Östhammar, Tierp och Knivsta som samtliga ligger på drygt 7 av 10 som är manliga ledare. Framtiden ser dock ljust ut då det är många kvinnor som går utbildningar och nästan varannan ledare som gått grundutbildning inom de stora sporterna är kvinna.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

ewas_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
nrh
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider