defacto_pan2020
En fotbollsträning för barnFoto: Daniel Iskander

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

centrum_artikel

UNT.se rapporterar om andelen kvinnor och män inom ungdomsidrotten. Sigtuna är en kommunerna inom Upplands Idrottsförbund. Snittet är att 7 av 10 är män. Inom fotbollen är drygt 8 av 10 män, i hockey 9 av 10 och i innebandy också 8 av 10. På kommunnivå har Sigtuna två av tre ledare som är män. Det är dock en av de bättre siffrorna jämfört med resterande kommuner som är kopplade till Upplandsdistriktet.

Flest män finns i Enköping, Uppsala, Östhammar, Tierp och Knivsta som samtliga ligger på drygt 7 av 10 som är manliga ledare. Framtiden ser dock ljust ut då det är många kvinnor som går utbildningar och nästan varannan ledare som gått grundutbildning inom de stora sporterna är kvinna.

vardcentral_helsida
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

2020_helsida
centrum_helsida2020
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
connys