bostadsformedling
Kristoffer Tamsons med Olov HolstFoto: Insändarbild/Moderaterna

(M) lovar krafttag mot plankare

Det ska tas hårdare tag mot plankare i kollektivtrafiken: - Arbetet mot fusk- och tjuvåkning måste vara en prioriterad fråga för en trygg och trivsam kollektivtrafik. Vi presenterar nu flera förslag för att ytterligare markera att SL ska vara till för hederliga betalande resenärer, säger trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M).

centrum_artikel

Beskedet från Moderaterna, tre dagar innan valdagen är att fusk- och tjuvåkning i kollektivtrafiken ska bekämpas ännu mer. Enligt ett pressmeddelande från Moderaterna har tjuvåkandet minskat under senare år och nu kommer nya insatser.
-Att kostnaden för fusket minskat under senare år är glädjande. Det är ett bevis på att vi är på rätt väg. Samtidigt finns mer att göra. Med våra förslag vill vi göra tydligt att Moderaterna är partiet för hederliga betalande resenärer, uppger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.

Om Moderaterna får makten efter valet utlovas fler biljettkontroller, höjda böter och krafttag mot återfallsplankare.
– Tuffare tag mot fusk är och förblir en viktig byggsten för en tryggare, bättre och rättvisare kollektivtrafik, avslutar Kristoffer Tamsons (M)

Tilläggsavgiften kan komma att höjas till 2800 kronor enligt förslaget, man vill också utreda en kriminalisering av så kallade p-kassor som syftar till att kring betalningsansvar i kollektivtrafiken samt att ordningsvakter får rätt att gripa de som vägrar identifiera sig vid en biljettkontroll.

2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
speedy_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
centrum_sommar_out
nrh
speedy_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider