defacto_pan2020
Ligan stal delar från lyxbilar i bland annat SigtunaFoto: Daniel Iskander

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

centrum_artikel

I ett omfattande mål med 15-talet målsägande döms två personer för att ha stulit delar från bilar, två av bilägarna bor även i Sigtuna. Gärningsmännen ska ha bott på hotell i kommunen medan de utförde sina gärningar i främst stockholmsområdet.

Stal delar värda hundratusentals kronor
Männen, 29 och 42 år, reste till Sverige från Litauen i början av året för att rekognosera och slog till vid elva tillfällen mellan 4-12 januari. Männen krossade framrutan på bilarna och stal bilrattar med airbags, gps-utrustning, displayers och multimedieenheter för hundratusentals kronor.

Greps i Västerås
De greps efter att ha stoppats i Västerås sedan de setts rycka i dörren till en BMW. Stöldgodset gömdes i ett skogsområde. Polisens spanare tog dokumenterade när männen bar in saker till hotellet och de greps samma dag. En husrannsakan gjorde på hotellet och hittade där verktyg som använts i samband med brotten.

Stort skadestånd
42-åringen erkänt brott men inte sagt om han varit ensam. På onsdagen dömdes de i Attunda tingsrätt till två års fängelse och därefter utvisning. De ska också betala skadestånd på drygt 820 000 kronor till målsägandena och försäkringsbolag.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
meko_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
januari_helsida
ridskola2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

prima_helsida
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
connys
nrh
moderat_outsider_jan
prima_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider