defacto_pan
Ligan stal delar från lyxbilar i bland annat SigtunaFoto: Daniel Iskander

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

I ett omfattande mål med 15-talet målsägande döms två personer för att ha stulit delar från bilar, två av bilägarna bor även i Sigtuna. Gärningsmännen ska ha bott på hotell i kommunen medan de utförde sina gärningar i främst stockholmsområdet.

Stal delar värda hundratusentals kronor
Männen, 29 och 42 år, reste till Sverige från Litauen i början av året för att rekognosera och slog till vid elva tillfällen mellan 4-12 januari. Männen krossade framrutan på bilarna och stal bilrattar med airbags, gps-utrustning, displayers och multimedieenheter för hundratusentals kronor.

Greps i Västerås
De greps efter att ha stoppats i Västerås sedan de setts rycka i dörren till en BMW. Stöldgodset gömdes i ett skogsområde. Polisens spanare tog dokumenterade när männen bar in saker till hotellet och de greps samma dag. En husrannsakan gjorde på hotellet och hittade där verktyg som använts i samband med brotten.

Stort skadestånd
42-åringen erkänt brott men inte sagt om han varit ensam. På onsdagen dömdes de i Attunda tingsrätt till två års fängelse och därefter utvisning. De ska också betala skadestånd på drygt 820 000 kronor till målsägandena och försäkringsbolag.

defacto_host2018
hostfest_centrum
valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

komvuxq3_4
objekt3
nrh
sigtunavatten_standard
connys
objekt2
sbrf_sep
objekt4
outsider
sportfiske_banner