defacto_pan
Ligan stal delar från lyxbilar i bland annat SigtunaFoto: Daniel Iskander

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

I ett omfattande mål med 15-talet målsägande döms två personer för att ha stulit delar från bilar, två av bilägarna bor även i Sigtuna. Gärningsmännen ska ha bott på hotell i kommunen medan de utförde sina gärningar i främst stockholmsområdet.

Stal delar värda hundratusentals kronor
Männen, 29 och 42 år, reste till Sverige från Litauen i början av året för att rekognosera och slog till vid elva tillfällen mellan 4-12 januari. Männen krossade framrutan på bilarna och stal bilrattar med airbags, gps-utrustning, displayers och multimedieenheter för hundratusentals kronor.

Greps i Västerås
De greps efter att ha stoppats i Västerås sedan de setts rycka i dörren till en BMW. Stöldgodset gömdes i ett skogsområde. Polisens spanare tog dokumenterade när männen bar in saker till hotellet och de greps samma dag. En husrannsakan gjorde på hotellet och hittade där verktyg som använts i samband med brotten.

Stort skadestånd
42-åringen erkänt brott men inte sagt om han varit ensam. På onsdagen dömdes de i Attunda tingsrätt till två års fängelse och därefter utvisning. De ska också betala skadestånd på drygt 820 000 kronor till målsägandena och försäkringsbolag.

frisyr_december
outsider
sigtunavatten_standard

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

icavalsta_julbanner
korpen_jan-feb

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

sigtuna_funkis
regeringskaoset

V-ledaren: Katastrofal uppgörelse

Politik Vid lunchtid meddelande Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att hans parti kommer att rösta rött till den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Något som lokale V-ledaren Niklas Andersson redan förespråkade i helgen.

nrh
funkis_2
banner_trerosor
connys