stationshusen_pan
Foto: Sigtuna Kommun

Lyckat arbetsmarknadsprojekt fick nästan alla nyanlända i egen försörjning

Ett arbetsmarknadsprojekt som skulle få in nyanlända på arbetsmarknaden har varit så lyckat att nästan alla nu är i egen försörjning.

För tre år sedan skrevs de första deltagarna in i Etableringslyftet, sedan dess har närmare 360 personer i kommunen som är nyanlända gått programmet. 94 procent av dessa har idag egen försörjning trots långtidsarbetslöshet och begränsningar under pandemin.
– Etableringslyftet är ett framgångsrikt exempel som visar på möjligheterna när Arbetsförmedlingen samarbetar med kommunerna för att minska arbetslösheten och få fler i egen försörjning, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun.

290 personer har fått jobb och 68 har kunnat gå vidare till utbildning med studiemedel.
– Med rätt förutsättningar och arbetssätt går det att hitta lösningar för en målgrupp som annars har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Vårt arbete bygger på närhet till deltagarna, arbetsgivarna och de inblandade myndigheterna, det är den direkta orsaken till våra goda resultat, säger Annika Nordgren, projektledare för Etableringslyftet.

Etableringslyftet är ett samarbete mellan Sigtuna, Väsby och Sollentuna. 93 personer är inskrivna just nu från samtliga kommuner. De flesta som börjat studera gör det mot bristyrken inom främst vård- och omsorg.

valsta-jul_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
stationshusen_out
connys
julmarknad_outsider
jul_outsider
valsta_jul_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
swedol_outsider