arlandagolf_pan_aug
Mikael Andersson, VD på Märsta FörenadeFoto: Pressbild

Lyckad Branschdag för Märsta Förenade

Märsta Förenades satsning på en Branschdag blev lyckad.

marstakalaset_artikel

Märsta Förenade arrangerade Barnens dag 5:e maj, dagen innan höll man ”Branschdag” där branschens folk kunde komma ut för att umgås och se hur Märsta Förenade arbetar. Branschdagen var ett nytt initiativ från Märsta Förenades sida och väntas bli ett återkommande inslag framöver:
– Vi vill förenkla för de som arbetar i vår bransch att knyta kontakter med branschens bästa leverantörer, därför bjöd vi in till en heldag med just fokus på att provköra och knyta kontakter, säger Niclas Larsered, Kommunikationschef på Märsta Förenade.

En anledning till att Barnens dag separerades från branschdagen är att provkörningar inte är möjliga när det finns massor med barn på området. Branschdagen lockade 400 besökare som fick provköra Scania, Volvo samt en premiärvisning av Mercedes Benz. Utöver det fanns maskiner från bland annat Volvo och Kumatsu samt personbilar och lätta lastbilar.
– Jag som hade nöjet att stå och välkomna alla besökare, insåg ganska snart att vi skulle slå rekord, men att det skulle komma SÅ mycket härliga människor, det hade vi inte riktigt vågat tro, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

defacto_helsida
colorama_april2
sommar
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sommar_centrum
miljopris_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

miljopris_outsider
defacto_outsider
colorama_april
nrh
connys
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider