panorama_centrum
Foto: Trygg i Märsta/Insändarbild

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

Trygg i Märsta arrangerafde Blåljusdagen i Märsta centrum där Brandkåren Attunda, Lokalpolisområde Sollentuna och Trygghetsenheten i Sigtuna kommun medverkade.
– Fastighetsägare kan göra mycket för att öka trivseln och tryggheten i bostadsområden, men behöver också samverka med andra aktörer för att skapa en verklig förändring. Blåljusdagen är ett bra exempel på hur Trygg i Märsta samverkar med lokalpolisområdet Sollentuna, Brandkåren Attunda och Trygghetsenheten i Sigtuna kommun, för att öka vår närvaro och finnas tillgängliga för Märstaborna. Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

Dagen inleddes med att kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) höll tal om trygghet i kommunen, det brottsförebyggande arbetet och vikten av att samverka. Trygghetsenheten svarade på kommuninvånarnas frågor och gav information. Ett populärt inslag var tipspromenad där man kunde vinna en radiostyrd polisbil eller en brandmansuniform. Priser som delades ut av en polis respektive brandman.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida
2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
swedol_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022