defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Foto: Privat

Lundqvist välkomnar beslut om tiggeriförbud

Vellinge blev första kommun att införa tiggeriförbud, nu hoppas socialdemokraten David Lundqvist att Sigtuna ska bli den andra: - Bra att någon kommun nu vågar pröva det, säger Lundqvist.

centrum_artikel

David Lundqvist har inom sitt parti Socialdemokraterna drivit frågan om tiggeriförbud i kommunen. Han har dock fått sin egna motion avslagen i samband med arbetarekommunens årsmöte. Men det finns ett medborgarförslag från en kommuninvånare som David sätter sitt hopp till:
-Det finns ett medborgarförslag inlämnat till Sigtuna kommun om en sån här reglering. Våga bifalla det. Det är helt odramatiskt att göra det.

”Bra att någon prövar”
Vellinge blev igår onsdag den första kommunen i landet att klubba igenom förbud i fullmäktige, men beslutet väntas rivas upp av Länsstyrelsen. I Vellinge var det (M), (SD) och (L) som stod bakom beslutet. David Lundqvist tycker det är bra att någon kommun vågar pröva tiggeriförbud.
– Det är helt fel att kalla det för ”tiggeriförbud”. Det är bara en odramatisk lokal föreskrift att privat penninginsamling inte är tillåtet på vissa begränsade ytor. Detta har jag föreslagit för Sigtuna kommuns del sedan 2015, skriver David Lundqvist i mail till märsta.nu

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
januari_helsida
connys_helsida
2020_helsida
agy_flyg_helsida
happyhomes_sommar2020
agy_oppethus-helsida
prima_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter2020_outsider
agy_flyg_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
prima_outsider
meko_outsider
agy-outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan