center_pan21
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Lugnare än vanligt för polisen i juni

Juni månad var lugnare än vanligt för Polisen, detta enligt siffror från SOS Alarm.

Polisen fick under juni in 356 112-samtal gällande Sigtuna kommun det är under snittet för juni historiskt sett enligt SOS Alarm. Juni är normalt sett en månad som polisen får in mycket samtal och i snitt är det 481 samtal om akuta polisärenden sedan 2016. Februari är den månad som oftast varit den lugnaste månaden. Juni har förvisso varit den månad i år med flest samtal om akuta polisärenden, men än dock långt under snittet. Mars är tvåa med 324 samtal.

En sommardag kan det röra sig om 50 samtal till SOS Alarm från Sigtuna kommun, sju av dessa rör polis, nio vård, en räddning och en samverkan.

För trafikolyckor i kommunen var det en normal månad med nio larm. Sigtuna har ett historiskt snitt på 11,6 trafikolyckor i juni. I år har januari varit den intensivaste för trafikolyckor med 19 larmsamtal.

defacto_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

andersojag
centrum_helsida2020
2020_helsida
bostad_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

eldsjal-helsida
mp_host_helsida
connys_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
mp-outsider
nrh
bostad_outsider
eldsjal-outsider
connys
andersojag_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider