defacto_pan
Foto: Pressbild

Lugn period på bostadsmarknaden

Bostadsrätterna i kommunen har nu backat med 10 procent de senaste tolv månaderna och snittpriset fören lägenhet är nu 1,81 miljoner.

marstakalaset_artikel

Priserna på bostadsrätter i kommunen låg kvar på samma nivå de senaste tre månaderna men sett över tolv månader har de backat med tio procent och snittpriset för en lägenhet är 1,81 miljoner kronor enligt de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. Även på villasidan är läget oförändrat på tre månader men på ett år är nedgången fyra procent, medelpriset för en villa är 4,36 miljoner i Sigtuna kommun.

Ökar på mindre orter
I sin analys av bostadsmarknaden konstaterar Svensk mäklarstatistik att det är ett lugnare tempo och små prisförändringar under årets första kvartal. Det råder samtidigt ett stort utbud, villapriserna har ökat mest i mindre kommuner som Tierp, Skurup och Sandviken medan bostadsrätterna ökat mest i Höganäs, Härnösand och Oskarshamn.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar_centrum
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
kontor_thaifong

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sommar
colorama_april
sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider