centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild

Lugn period på bostadsmarknaden

Bostadsrätterna i kommunen har nu backat med 10 procent de senaste tolv månaderna och snittpriset fören lägenhet är nu 1,81 miljoner.

defacto_jul_artikel

Priserna på bostadsrätter i kommunen låg kvar på samma nivå de senaste tre månaderna men sett över tolv månader har de backat med tio procent och snittpriset för en lägenhet är 1,81 miljoner kronor enligt de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. Även på villasidan är läget oförändrat på tre månader men på ett år är nedgången fyra procent, medelpriset för en villa är 4,36 miljoner i Sigtuna kommun.

Ökar på mindre orter
I sin analys av bostadsmarknaden konstaterar Svensk mäklarstatistik att det är ett lugnare tempo och små prisförändringar under årets första kvartal. Det råder samtidigt ett stort utbud, villapriserna har ökat mest i mindre kommuner som Tierp, Skurup och Sandviken medan bostadsrätterna ökat mest i Höganäs, Härnösand och Oskarshamn.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

centrum_jul_helsida
colorama_jul
fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

ica_oktober

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

julbord_helsida
sigtunavatten_standard
tp_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
defacto_jul

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

trainingpartner_jobb_outsider
connys
greeknight_outsider
nrh
tp_outsider
julbord