fastpartner_sommar2
Ludvig Harryzon tar över Sigtuna Sport UtelivFoto: Daniel Iskander

”Ludde” tar över Sigtuna Sport Uteliv

Sigtunaprofilen Ludvig Harryzon tar över Sigtuna Sport Uteliv efter Petra Agrell: - Det är ett stort men naturligt steg, säger "Ludde" som han kallas till märsta.nu

Ludvig ”Ludde” Harryzon är en välkänd profil i sigtunakretsar, dels är han aktiv inom både innebandy och fotboll i Sigtuna IF men han har också jobbat i Sigtuna Sport Uteliv i flera års tid. Nu är det klart att han tar över butiken efter Petra Agrell:
– Det känns väldigt bra, ett stort men naturligt steg. Sen Petra började plugga har jag skött det mesta förutom ekonomin i två års tid, säger Ludde till märsta.nu.

Tvekade inte
Det blir givetvis mer jobb för Ludvig nu när han tagit klivet från anställd till egen företagare. Allt ansvar vilar på honom för att lyckas, men trots sin unga ålder, 25 år, tvekade han inte att bli företagare:
– Går det inte bra så är det ju på mig, men går det bra kan det också bli en större belöning. En stor bit blir att hålla webbshopen up to date, den ska helt spegla butiken är tanken, det är lite mer jobb med det, men jag känner att det ger resultat.

Ska öka samarbetet i staden
Just webben tror han kan bli nyckeln till framgång tillsammans med de lokala samarbeten man har med föreningslivet i Sigtuna samt träningsanläggningen WE. ”Ludde” berättar att han har kunder så långt upp som Abisko och Kiruna och ner till Malmö. Han packar själv in produkterna och skickar iväg dem med posten. Det är också möjligt att lägga order på webben och hämta i butik.
– Vi jobbar med att öka samarbetet i Sigtuna, föreningssamarbeten är viktiga. När det är ”klubbkväll” så har medlemmarna 20 procent rabatt på allt i butiken, det brukar vara riktigt uppskattat.

Satsar på service
Konkurrensen från de etablerade kedjorna ute i landet var inget som fick ”Ludde” att tveka inför övertagandet.
– Vi har samma varumärken och samma priser, vi satsar mer på personlig service.

Just nu är det mycket skor som säljs, det är också underställ och träningskläder som går åt.
– Sigtuna är en aktiv stad, många tränar eller håller igång på ett eller annat sätt, man ska kunna komma in och köpa det man behöver, fortsätter ”Ludde”.

Fortsätter som brandman och idrotten
Han är också deltidsbrandman men kommer att lämna jouren under öppettider eftersom han inte kan låsa och stänga butiken vid ett larm. Han bröt foten i höstas men det hindrar inte honom från att fortsätta med innebandyn och fotbollen nu när foten är bra igen:
– Det är kul att röra på sig och man får så bra kontakt med ungdomarna i föreningen, de kan komma in i butiken och snacka om matcher dagen efter.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

socialutmarkelse
steningeslottsommar
vuxenutbildning2
happy_homes_juli
sportfiskebanner2

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

Ny linje från Norwegian trots flygskatten

Näringsliv Norwegian som tidigare i veckan deklarerade att man slutar flyga till två destinationer i USA från Arlanda lanserar nu en ny rutt mellan Arlanda-Tallin: - Vi kommer ha viss kapacitetsökning i Sverige i år men en större kapacitetsökning kommer till grannländerna, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson till Dagens Industri.

VD:n lämnar Destination Sigtuna

Näringsliv Eva Camél Fuglseth slutar som VD på Destination Sigtuna efter två år som tf VD och VD efter Camilla Zedendahl: - Jag har haft två fantastiska, utmanande och lärorika år i en otroligt expansiv destination, säger Eva Camél Fuglseth i ett pressmeddelande.

Norwegian drar in linjer till USA

Näringsliv Norwegian drar in direktlinjer från Arlanda till två destinationer i USA på grund av flygskatten: - Till stor del beror det på flygskatten, men också på en allmän politisk ovilja för att satsa på och utveckla linjenätet i Sverige, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian, till Radio Stockholm.

sap_outsider
vuxentutbildning
outsider_moderat
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
val2018
objekt3
yearlingsales
objekt4
veterankraft_standard
connys
objekt2
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
forskontor