moderaterna_tack
Ludvig Harryzon tar över Sigtuna Sport UtelivFoto: Daniel Iskander

”Ludde” tar över Sigtuna Sport Uteliv

Sigtunaprofilen Ludvig Harryzon tar över Sigtuna Sport Uteliv efter Petra Agrell: - Det är ett stort men naturligt steg, säger "Ludde" som han kallas till märsta.nu

Ludvig ”Ludde” Harryzon är en välkänd profil i sigtunakretsar, dels är han aktiv inom både innebandy och fotboll i Sigtuna IF men han har också jobbat i Sigtuna Sport Uteliv i flera års tid. Nu är det klart att han tar över butiken efter Petra Agrell:
– Det känns väldigt bra, ett stort men naturligt steg. Sen Petra började plugga har jag skött det mesta förutom ekonomin i två års tid, säger Ludde till märsta.nu.

Tvekade inte
Det blir givetvis mer jobb för Ludvig nu när han tagit klivet från anställd till egen företagare. Allt ansvar vilar på honom för att lyckas, men trots sin unga ålder, 25 år, tvekade han inte att bli företagare:
– Går det inte bra så är det ju på mig, men går det bra kan det också bli en större belöning. En stor bit blir att hålla webbshopen up to date, den ska helt spegla butiken är tanken, det är lite mer jobb med det, men jag känner att det ger resultat.

Ska öka samarbetet i staden
Just webben tror han kan bli nyckeln till framgång tillsammans med de lokala samarbeten man har med föreningslivet i Sigtuna samt träningsanläggningen WE. ”Ludde” berättar att han har kunder så långt upp som Abisko och Kiruna och ner till Malmö. Han packar själv in produkterna och skickar iväg dem med posten. Det är också möjligt att lägga order på webben och hämta i butik.
– Vi jobbar med att öka samarbetet i Sigtuna, föreningssamarbeten är viktiga. När det är ”klubbkväll” så har medlemmarna 20 procent rabatt på allt i butiken, det brukar vara riktigt uppskattat.

Satsar på service
Konkurrensen från de etablerade kedjorna ute i landet var inget som fick ”Ludde” att tveka inför övertagandet.
– Vi har samma varumärken och samma priser, vi satsar mer på personlig service.

Just nu är det mycket skor som säljs, det är också underställ och träningskläder som går åt.
– Sigtuna är en aktiv stad, många tränar eller håller igång på ett eller annat sätt, man ska kunna komma in och köpa det man behöver, fortsätter ”Ludde”.

Fortsätter som brandman och idrotten
Han är också deltidsbrandman men kommer att lämna jouren under öppettider eftersom han inte kan låsa och stänga butiken vid ett larm. Han bröt foten i höstas men det hindrar inte honom från att fortsätta med innebandyn och fotbollen nu när foten är bra igen:
– Det är kul att röra på sig och man får så bra kontakt med ungdomarna i föreningen, de kan komma in i butiken och snacka om matcher dagen efter.

hostfest_centrum

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

happy_homes_juli

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

defacto_host2018
defacto_banner_sep

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

sportfiske_banner
connys
Norra Redovisningshuset
komvuxq3_4
nfc_vinter
outsider
objekt2
objekt4
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
objekt3