julbanner
Ludvig Harryzon tar över Sigtuna Sport UtelivFoto: Daniel Iskander

”Ludde” tar över Sigtuna Sport Uteliv

Sigtunaprofilen Ludvig Harryzon tar över Sigtuna Sport Uteliv efter Petra Agrell: - Det är ett stort men naturligt steg, säger "Ludde" som han kallas till märsta.nu

Ludvig ”Ludde” Harryzon är en välkänd profil i sigtunakretsar, dels är han aktiv inom både innebandy och fotboll i Sigtuna IF men han har också jobbat i Sigtuna Sport Uteliv i flera års tid. Nu är det klart att han tar över butiken efter Petra Agrell:
– Det känns väldigt bra, ett stort men naturligt steg. Sen Petra började plugga har jag skött det mesta förutom ekonomin i två års tid, säger Ludde till märsta.nu.

Tvekade inte
Det blir givetvis mer jobb för Ludvig nu när han tagit klivet från anställd till egen företagare. Allt ansvar vilar på honom för att lyckas, men trots sin unga ålder, 25 år, tvekade han inte att bli företagare:
– Går det inte bra så är det ju på mig, men går det bra kan det också bli en större belöning. En stor bit blir att hålla webbshopen up to date, den ska helt spegla butiken är tanken, det är lite mer jobb med det, men jag känner att det ger resultat.

Ska öka samarbetet i staden
Just webben tror han kan bli nyckeln till framgång tillsammans med de lokala samarbeten man har med föreningslivet i Sigtuna samt träningsanläggningen WE. ”Ludde” berättar att han har kunder så långt upp som Abisko och Kiruna och ner till Malmö. Han packar själv in produkterna och skickar iväg dem med posten. Det är också möjligt att lägga order på webben och hämta i butik.
– Vi jobbar med att öka samarbetet i Sigtuna, föreningssamarbeten är viktiga. När det är ”klubbkväll” så har medlemmarna 20 procent rabatt på allt i butiken, det brukar vara riktigt uppskattat.

Satsar på service
Konkurrensen från de etablerade kedjorna ute i landet var inget som fick ”Ludde” att tveka inför övertagandet.
– Vi har samma varumärken och samma priser, vi satsar mer på personlig service.

Just nu är det mycket skor som säljs, det är också underställ och träningskläder som går åt.
– Sigtuna är en aktiv stad, många tränar eller håller igång på ett eller annat sätt, man ska kunna komma in och köpa det man behöver, fortsätter ”Ludde”.

Fortsätter som brandman och idrotten
Han är också deltidsbrandman men kommer att lämna jouren under öppettider eftersom han inte kan låsa och stänga butiken vid ett larm. Han bröt foten i höstas men det hindrar inte honom från att fortsätta med innebandyn och fotbollen nu när foten är bra igen:
– Det är kul att röra på sig och man får så bra kontakt med ungdomarna i föreningen, de kan komma in i butiken och snacka om matcher dagen efter.

Ted Dahlström kommer hem till Clarion

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda plockar hem Ted Dahlstrm från Clarion Sign, han blir nu Food & Beverage Manager: - Det känns härligt att få komma "hem" till Sigtuna och att verka i det snabbt expanderande Arlanda

lager_bilnet

Andie pratade trafiksäkerhet med skolbarnen

Näringsliv Lokale entreprenören Andie Lahdo besökte Tingvallaskolan för att prata om trafiksäkerhet: - Det känns väldigt bra att kunna ge något för Sigtuna kommuns barn, vi ser fram emot att fortsätta lära ut trafiksäkerhet, säger Lahdo i ett pressmeddelande.

happy_homes_juli
EXTRA

Sigtunabon tar över klassiska partystället

Näringsliv Sigtunabon Sten Carlgren som är ägare av Mister French-gruppen tar även klassiska Wisby Strand Kongress och Kallis Jallbadhuset på Gotland: - För oss är det viktigt att verksamheten åtnjuter ett högt förtroende på Gotland, och att den fortsätter utgöra draghjälp åt det lokala näringslivet och turistnäringen, säger Sten Carlgren i ett pressmeddelande

julbanner2

Märsta Förenade förstärker säljkåren

Näringsliv Märsta Förenade som på bara fem år mer än fördubblat sin omsättning förstärker säljkåren med tre personer: - Det kräver att vi även utökar styrkan av kompetenta projektledare som har kundkontakten. säger Staffan Haglund Försäljningschef Bygg och anläggning, i ett pressmeddelande.

Rosersbergs slott Svanenmärks

Näringsliv Rosersbergs slottshotell Svanenmärks: - Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda våra gäster en ytterligare kvalitetsmärkning genom att nu också vara Svanmärkta, säger hotelldirektör Joakim Landén.

fme_jul

Elbilar får förtur på Arlanda

Näringsliv Swedavia går med i initiativet Nollzon vilket innebär att elbilar får förtur på bland annat Arlanda: - Swedavia har under många år konsekvent och tillsammans med partners arbetat med att minska koldioxidutsläppen från marktransporter, säger Lena Wennberg, miljöchef på Swedavia, i ett pressmeddelande.

defacto_host2018
sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
sportfiskebanner2

De vinner Ekomatutmaningen

Näringsliv Hotell Kristina och Stora Coop i Märsta vinner Ekoutmaningen 2018 för att ha det bästa ekologiska utbudet bland kommunens restauranger och butiker: - Jag är imponerad av den ambition företagen uppvisat och de konkreta förbättringar vi sett de senaste åren, säger Mathias Forsberg, Näringslivschef på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Unga företagare tar plats på Julmarknaden

Näringsliv Nytt i årets julmarknad är att unga företagare kommer att ha en speciell plats att sälja sina varor på: -Många unga företagare och skolklasser kommer att delta och sälja allt från hembakade kakor och ekologiska tandborstar, till egenhändigt designade T-shirts. UF-företagarna får också möjlighet presentera sina olika produkter och projekt, säger Maria Sebnat Martin, projektledare för julmarknaden.

vanster_jul
objekt4
objekt3
objekt2
outsider
sigtunavatten_standard
nrh_lania
colorama_vinter
komvuxq3_4
funkis_2
connys