centrum_standard
Ludvig Harryzon tar över Sigtuna Sport UtelivFoto: Daniel Iskander

”Ludde” tar över Sigtuna Sport Uteliv

Sigtunaprofilen Ludvig Harryzon tar över Sigtuna Sport Uteliv efter Petra Agrell: - Det är ett stort men naturligt steg, säger "Ludde" som han kallas till märsta.nu

centrum_standard

Ludvig ”Ludde” Harryzon är en välkänd profil i sigtunakretsar, dels är han aktiv inom både innebandy och fotboll i Sigtuna IF men han har också jobbat i Sigtuna Sport Uteliv i flera års tid. Nu är det klart att han tar över butiken efter Petra Agrell:
– Det känns väldigt bra, ett stort men naturligt steg. Sen Petra började plugga har jag skött det mesta förutom ekonomin i två års tid, säger Ludde till märsta.nu.

Tvekade inte
Det blir givetvis mer jobb för Ludvig nu när han tagit klivet från anställd till egen företagare. Allt ansvar vilar på honom för att lyckas, men trots sin unga ålder, 25 år, tvekade han inte att bli företagare:
– Går det inte bra så är det ju på mig, men går det bra kan det också bli en större belöning. En stor bit blir att hålla webbshopen up to date, den ska helt spegla butiken är tanken, det är lite mer jobb med det, men jag känner att det ger resultat.

Ska öka samarbetet i staden
Just webben tror han kan bli nyckeln till framgång tillsammans med de lokala samarbeten man har med föreningslivet i Sigtuna samt träningsanläggningen WE. ”Ludde” berättar att han har kunder så långt upp som Abisko och Kiruna och ner till Malmö. Han packar själv in produkterna och skickar iväg dem med posten. Det är också möjligt att lägga order på webben och hämta i butik.
– Vi jobbar med att öka samarbetet i Sigtuna, föreningssamarbeten är viktiga. När det är ”klubbkväll” så har medlemmarna 20 procent rabatt på allt i butiken, det brukar vara riktigt uppskattat.

Satsar på service
Konkurrensen från de etablerade kedjorna ute i landet var inget som fick ”Ludde” att tveka inför övertagandet.
– Vi har samma varumärken och samma priser, vi satsar mer på personlig service.

Just nu är det mycket skor som säljs, det är också underställ och träningskläder som går åt.
– Sigtuna är en aktiv stad, många tränar eller håller igång på ett eller annat sätt, man ska kunna komma in och köpa det man behöver, fortsätter ”Ludde”.

Fortsätter som brandman och idrotten
Han är också deltidsbrandman men kommer att lämna jouren under öppettider eftersom han inte kan låsa och stänga butiken vid ett larm. Han bröt foten i höstas men det hindrar inte honom från att fortsätta med innebandyn och fotbollen nu när foten är bra igen:
– Det är kul att röra på sig och man får så bra kontakt med ungdomarna i föreningen, de kan komma in i butiken och snacka om matcher dagen efter.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Clarion Arlanda blev Årets hotell

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda har utsetts till årets Clarionhotel 2017: - Jag är så otroligt glad över detta pris! Det är ett bevis och en bekräftelse på att vi gör rätt och gott. Mest av allt, är jag obeskrivligt stolt över teamet, som med engagemang utöver det vanliga, har tagit oss hit, säger VD pernilla Johansson i ett pressmeddelande

magget_dejt

Norwegian etablerar ny rutt till Island

Näringsliv Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda och lanserar i slutet av mars en direktlinje till Reykjavik: - Vi är glada över att nu kunna erbjuda direktflyg till Reykjavik även från Stockholm och tror att det finns ett stort intresse bland svenska resenärer att resa dit och uppleva den fantastiska naturen, uppger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på flygbolaget i ett pressmeddelande.

defacto_panorama_boka_mote

Ny delägare på Stora Brännbo

Näringsliv Annelie Dahl som idag är vice VD på Stora Brännbo blir delägare med Björn Jonzon: - Vi i ägarfamiljen välkomnar Annelie Dahl och den stora kompetens och det långsiktiga engagemang hon bidrar med till företaget, säger Björn Jonzon.

Så många företag gick omkull

Näringsliv Konkurserna i kommunen är kvar på ungefär samma nivå de senaste fyra åren. 23 företag gick i konkurs förra året, den största stod AutoStore Sweden AB.

forskontor

Veteranmäklare startar eget

Näringsliv Lars Berglund som varit verksam som mäklare hos Svensk Fastighetsförmedling i 41 år startar nu egen firma: - Jag kommer att hjälpa gamla kunder och fortsätta att sälja fastigheter i Sigtuna kommun/Upplands-Väsby kommun och runt om i Storstockholm, meddelar Lars Berglund via Facebook.

kulturklapp

Clarion laddar för nytt nyårsfirande med hundar

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda kommer i år att utvidga sitt Happy Dog koncept till två dagar för hundar som vill ha ett fyrverkerifritt nyår: - Vi vill förbättra levnadsstandarden för alla, oavsett hur många ben man har, säger Pernilla Johansson, VD på Clarion Hotel Arlanda.

happy_homes_sommar

easyJet storsatsar på Arlanda

Näringsliv Från och med i mars kommer easyJet att flyga hela 14 gånger i veckan mellan Arlanda-Berlin: - Det är mycket glädjande att easyJet fortsätter att satsa på Arlanda, säger Swedavias flygmarknadsdirektör Elizabeth Axtelius i ett pressmeddelande.

Han blir ny näringslivschef i kommunen

Näringsliv Mathias Forsberg blir ny näringslivschef efter Christer Wikström som tagit över som kommundirektör: - Det finns mycket logistiskt att jobba med i Sigtuna som jag kan ta med mig härifrån. Kommunerna liknar varandra ganska mycket. Sigtuna bygger mycket bostäder och ligger också i utkanten. Sedan är det Arlanda-biten som ska bli väldigt spännande, säger Mathias Forsberg till BålstaBladet.

oppethus
objekt1
objekt2
standard
standard_ridskola
nfc_vinter
biokalla_dec
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
objekt4
connys
vinterstudiobf
objekt3