panorama_centrum
Herdeiro Lucau

Lucau avslutar karriären

Herdeiro Lucau kommer lägga skorna på hyllan oavsett om det blir avancemang eller inte för Skånela.

Efter en lång och framgångsrik karriär som avslutades med två säsonger i Skånela lägger Herdeiro Lucau skorna på hyllan. Lucau, född 1987, var en del av Skånelas P86 som vann SM-guld för A-pojkar och sedan JSM åren efter varandra. Han gjorde ett år i Skånelas herrlag innan flyttlasset gick till GUIF Eskilstuna där han varit i större delen av sin karriär, men han har även spelat i utländska klubbar som THW Kiel, Gummersbach, Valladolid och San Antonio. Utöver klubblagen har han spelat i både svenska och kongolesiska landslagen.
– Vi är mycket stolta över Lucau, han har varit en bra lagkapten i de två säsongerna han varit här. Han har dessutom varit en god representant för vår klubb genom hela sin karriär, ett gott föredöme och en god förebild ungdomar och barn, skriver Skånela IF i ett uttalande.

På onsdag gör Lucau sin sista hemmamatch i moderklubben, oavsett hur det går. Skånela möter Önnered i match 4, seger och man är klara för Handbollsligan. Förlust och det blir en femte match i Önnered. Den matchen blir i så fall hans sista, i annat fall blir match fyra hans sista om Skånela vinner.

2020_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

defacto_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
connys