moderat_sommar
Lucao kritar på kontraktet med SkånelaFoto: Skånela IF

Lucao: Vill avsluta karriären här

Cirkeln är sluten i och med att Herderio Lucao kommer tillbaka till Märsta för att avsluta karriären i Skånela.

centrum_artikel

Lucao lämnade Märsta som talang och återvänder som veteran med landslagsspel och spel utomlands i bagaget. Men han kommer inte hem för att varva ner utan han vill hjälpa Skånela ta nästa steg:
– Jag kommer hem för att fortsätta leverera och vinna matcher men också för att dela med mig av min rutin. Av det jag sett av Skånela i år så spelar de en bra och rolig handboll, ofta på en hög nivå som skulle hålla i högsta ligan, säger Lucao till klubbens hemsida.

Kan spela i ligan
Lucao tror att Skånela har bredden för att spela i Handbollsligan och på sikt kan man ta klivet upp.
– Jag brinner fortfarande för handbollen och kommer till Skånela för att bidra till att göra laget och föreningen bättre. Det ska bli riktigt spännande.

Karlsson: ”Speciellt”
Tränare Jimmy Karlsson som under flera år spelade med Lucao, främst i ungdomsåren, säger att det är speciellt att återförenas med sin barndomsvän.
– Han är extremt proffsig i hur han tar hand om sin träning vilket jag tror kommer smitta av sig på unga spelare i hela föreningen. Han är också prestigelös där sätter laget i första rummet. Det ska bli otroligt kul och inspirerande att få jobba med Lucau igen.

Fanns intresse från annat håll
Även sportchefen Peder Nielsen är nöjd med värvningen. Peder uppger att det fanns intresse från andra klubbar att knyta till sig målvaktsveteranen. Med honom kan man ta nästa kliv sportsligt enligt Nielsen:
– Vi får inte bara en bra målvakt utan vi får också en förebild på många sätt. En spelare som vet vad som krävs för att bli riktigt bra och han kan genom sin erfarenhet och rutin vägleda och stötta våra unga spelare mot högre höjder. Vi tror och hoppas att Lucau kommer att betyda mycket för oss både på och utanför planen, kommenterar Nielsen.

Lucao blir spelklar till kommande säsong, 20/21.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

connys_helsida
marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

brobygget_midgard_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

happyhomes_sommar2020
speedy_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta