defacto_pan2020
Lucao kritar på kontraktet med SkånelaFoto: Skånela IF

Lucao: Vill avsluta karriären här

Cirkeln är sluten i och med att Herderio Lucao kommer tillbaka till Märsta för att avsluta karriären i Skånela.

Lucao lämnade Märsta som talang och återvänder som veteran med landslagsspel och spel utomlands i bagaget. Men han kommer inte hem för att varva ner utan han vill hjälpa Skånela ta nästa steg:
– Jag kommer hem för att fortsätta leverera och vinna matcher men också för att dela med mig av min rutin. Av det jag sett av Skånela i år så spelar de en bra och rolig handboll, ofta på en hög nivå som skulle hålla i högsta ligan, säger Lucao till klubbens hemsida.

Kan spela i ligan
Lucao tror att Skånela har bredden för att spela i Handbollsligan och på sikt kan man ta klivet upp.
– Jag brinner fortfarande för handbollen och kommer till Skånela för att bidra till att göra laget och föreningen bättre. Det ska bli riktigt spännande.

Karlsson: ”Speciellt”
Tränare Jimmy Karlsson som under flera år spelade med Lucao, främst i ungdomsåren, säger att det är speciellt att återförenas med sin barndomsvän.
– Han är extremt proffsig i hur han tar hand om sin träning vilket jag tror kommer smitta av sig på unga spelare i hela föreningen. Han är också prestigelös där sätter laget i första rummet. Det ska bli otroligt kul och inspirerande att få jobba med Lucau igen.

Fanns intresse från annat håll
Även sportchefen Peder Nielsen är nöjd med värvningen. Peder uppger att det fanns intresse från andra klubbar att knyta till sig målvaktsveteranen. Med honom kan man ta nästa kliv sportsligt enligt Nielsen:
– Vi får inte bara en bra målvakt utan vi får också en förebild på många sätt. En spelare som vet vad som krävs för att bli riktigt bra och han kan genom sin erfarenhet och rutin vägleda och stötta våra unga spelare mot högre höjder. Vi tror och hoppas att Lucau kommer att betyda mycket för oss både på och utanför planen, kommenterar Nielsen.

Lucao blir spelklar till kommande säsong, 20/21.

ridskola2020_helsida

Veteranen förlänger

Handboll Veteranen Anna Nygårds förlänger kontraktet med Skånela: - Anna är ju lite av ryggraden i laget, säger tränare Fredrik Söderberg Warnheim.

centrum_helsida2020

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

coronakrisen

Fotbollsklubben stänger ner

Fotboll Fotbollsklubben FC Arlanda stänger ner all verksamhet både för barn och unga samt vuxna: - Vi måste göra vårt för att stoppa smittspridningen i samhället, säger styrelseledamoten Aleksander Iskandar.

marina_helsida
EXTRA

Supertalangen stannar kvar

Handboll Skånelas supertalang Simon Lindberg stannar kvar i laget:- Det ska bli mycket kul att vara en av spelarna i Skånelas trupp nästa säsong, säger Lindberg i ett uttalande.

happy_homes_mars
2020_helsida
EXTRA

Inget kval för Skånela

Handboll Skånelas säsong slutar i moll, på fredagen lämnade Svenska Handbollförbundet besked om att det inte blir något kval till ligan.

defacto_helsida
festspec_corona_helsida

SBRF mötte Lagga

Ridning Sigtunabygdens Ryttarförening har haft en utbytestävling hos Lagga fältrittklubb: - Efter en jämn kamp mellan Sigtunabygdens Ryttarförening och Lagga fältrittklubb tog Sigtuna hem lagvinsten denna omgång.

speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida
damallsvenskan

Stabil seger mot Aranäs

Handboll Skånela tog en viktig seger på onsdagskvällen mot Aranäs: - Det känns fantastisk och fantastiskt att vinna när det är pressat läge, sa matchhjälten Gracia Axelsson.

ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider